REKLAMI GEÇ

Gökpınar Göleti’ne 1 kilometrelik ağ bıraktılar

Gökpınar Göleti’ne 1 kilometrelik ağ bıraktılar

Av yasağı kalkalı birkaç gün olmasına rağmen Gökpınar Göleti’ne 1 kilometrelik ağ bıraktı. Su Ürünleri Şubesi’nin dikkatli gözleri katili suda yakaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2018 Salı, 10:57

Denizli’de kaçak avcılarla mücadele sürüyor. Özellikle Gökpınar Göleti gibi kente yakın avlaklarda yasa dışı tekniklerle balık avlayanların sayısındaki artış Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi’ni harekete geçirdi. Kontrollerini sıklaştıran ekipler Gökpınar’da inanılmaz bir manzara ile karşılaştı.

1 Haziran’da av yasağının kalktığı bölgede hafta sonundaki insan kalabalığından gizlenemeyen kaçak avcıların Pazartesi günü sabah erken saatlerde botla suya girerek 1 kilometre uzunluğunda ağ döşedikleri ortaya çıktı.

Saban denetimler gerçekleştiren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi uzmanları tam bir katil olan misina ağı topladı ve imha etmek üzere yanına aldı.

Kısa süre önce atıldığı için balık takılmadığı görülen ağın göleti bir baştan bir başa kadar kapladığı görüldü.

Denizli’deki Gökpınar Barajı’nda Tarım İl Müdürlüğü personelinin yanı sıra gönüllülerin de kontrolleri sürüyor.

Diğer yandan Denizli’de en çok kaçak avın yapıldığı alanlardan biri olarak Işıklı Gölü dikkat çekiyor.

Gökpınar’da sudan çıkarılan bir kilometrelik ağ sosyal medyada Denizlili avcıların da gündemindeydi. DENOLDER üyeleri bıkmadan usanmadan gönüllü mücadelelerini gece gündüz sürdüreceklerini duyurdu.

BALIKÇILAR SATIN ALIYORLAR
Bölgede tutulan balıkların balık halinde ya da diğer noktalarda balık satışı yapan kişiler tarafından düşük fiyata satın alındığı da ileri sürülüyor. Özellikle yayın ve sazan balıklarını satabilen kaçak avcılar bu nedenle yasaları çiğnemeyi sürdürüyor.

DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı yasa dışı yollarla tutulmuş, gerekli belgelere sahip olmayan ürünleri satın alan kişilerin de yasaları çiğnediğine dikkat çekerek, “Bu ürünleri alıp satmak yasak. Ayrıca amatör avcıların da balıkları satmaları yasak. Bunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Kaçak avcılardan balık satın alanlar da suç işliyor. Bu suçun ağır yaptırımları var” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Mayıs 2024 Perşembe 13 27Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 12 27Çok Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 8 25Parçalı Bulutlu