REKLAMI GEÇ

Uluslararası Erasmus Projesi başladı

Uluslararası Erasmus Projesi başladı

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve koordinatörlüğünü yürüttüğü uluslararası Erasmus+ Projesi başladı. 6 ülkenin paydaş olduğu STEM tabanlı projede 6 ülkenin yenilenebilir enerji kaynakları ele alınacak, öğrencilerin ufkunu açacak çalışmalar ortaya konacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2018 Perşembe, 11:47

Türkiye’den Denizli Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde, Slovenya, İtalya, Macaristan, Portekiz ve Danimarka’nın ortaklığıyla 2017-2019 yılları arasında sürdürülecek olan Avrupa Birliği Erasmus+ ”Science Teaching Energizes Modernisation” STEM projenin 5 gün sürecek öğretmen ve öğrenci katılımlı ikinci uluslararası toplantısı Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nde başladı.

Yaşayarak öğrenme modelinin temel alındığı STEM ile öğrencilere yenilenebilir enerji alanında ufuklarını açacak, onlara yeni yol haritası çizecek olan önemli organizasyon için Macaristan, İtalya ve Slovenya’dan Denizli’ye gelen öğretmenleri, Okul Müdürü Musa Osal ağırladı.

Denizli’nin adını dünyaya duyuracak organizasyonun Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Bilgen Sezgin, yürütülen Erasmus+ Projesi’ne ve hedeflerine ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Projede ana hedef olarak belirlenen yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin paydaş ülkelerin özelliklerine göre dağılımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Bilgen Sezgin, “Enerji kaynakları 6 farklı ülkede sırasıyla Portekiz-Hidro Enerji, Türkiye-Jeotermal Enerji, Macaristan-Biyokütle Enerjisi, İtalya-Güneş Enerjisi, Danimarka-Rüzgar Enerjisi, Slovenya-Fotovoltaik Enerji olmak üzere işlenecek” dedi.


15 Ocak’ta başlattıkları STEM projesinin amacının fen derslerinde yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek olduğunu dile getiren Sezgin, “Bunu yaparak birincil amaçlarımız öğrencilerin yaratıcılıklarını tetiklemek, eleştirel düşünceye sahip olmalarına yardımcı olmak, doğal olaylara sorgulama yeteneğini kazandırmak ve çevrelerine yenilenebilir enerji kaynaklarına karşı farkındalık kazanmalarını sağlamak. Diğer bir deyişle en temel amacımız gelecek nesilleri fizik derslerinde sorgulayan, eleştiren, yaratan bireyler olarak yetiştirmek ve onlardan çağımızın yeni yenilikçi yaklaşımı olan 4 disiplini (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) tek bir derste birbirleriyle ilişkilendirerek öğreten STEM’i kullanarak, yenilenebilen enerji kaynaklarını etkili bir şekilde öğrenmelerini ve duyarlı olmalarını sağlamak. Bu öğrencilerin derse daha aktif katılarak, yaparak yaşayarak öğrenmelerini ve sorgulama ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerinde çok önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Paydaş ülkelerden gelen öğretmenlerin katılımıyla yürütülen projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini anlatan Sezgin, paydaşlardan iki ülkenin farklı nedenlerle ilk buluşmada yer alamadığını, ancak diğer buluşmaların tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı