REKLAMI GEÇ

Ürün yelpazesinde çeşitlilik 150’ye ulaştı

Ürün yelpazesinde çeşitlilik 150’ye ulaştı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve DTO yönetimi, gazeteciler ile bir araya geldi. Erdoğan, basın mensupları ile Denizli’nin istihdamdaki büyüme ve ihracat rakamları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2017 Perşembe, 12:28

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya gelerek, kentin ekonomik yapısındaki son gelişmeleri paylaştı. Bilgi alışverişi şeklinde geçen toplantıda, Denizli’nin ürün çeşitliliği ve vizyonu hakkında bilgiler veren Başkan Erdoğan, kentte ürün çeşitliliğinin 150’ye ulaştığını bunun da güçlü bir görüntü verdiğini belirtti.

“DİĞER KENTLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİK”
Denizli Ticaret Odası’nın varoluş ve büyümesindeki etken nedeninin üyeler olduğunu ifade eden Başkan Edoğan, “Esnaf ve tüccarımızı her zaman ziyaret ederek taleplerini dinliyoruz. Mikro ve makro işletmelerimize aynı standartlarla eşit yaklaşıyoruz. Çünkü bizler üyeler doğrultusunda hareket ediyoruz. Ziyaretlerimiz Türkiye’deki diğer odaların dikkatini çekmiş ve yakından incelemişler” dedi.

İÇ PİYASA HAREKETLİLİĞİ İÇİN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Denizli’de iç piyasada hareketlilik oluşması için girişimcilik eğitimlerinin üzerinde durduklarını ifade eden Başkan Erdoğan, şimdiye kadar 2 binin üzerinde kişiye eğitim verdiklerini bu yıl ki hedef kişi rakamının 780 olduğunu belirtti. Girişimcilik eğitimleri sonunda sertifika verdiklerini aktaran Başkan Erdoğan, verdikleri sertifika ile iş kuran kursiyerlerinin olduğunu söyledi.

İŞÇİ İHTİYAÇLI SEKTÖRLERE EĞİTİMLİ ELEMAN
DTO’nun adeta bir eğitim kurumu gibi hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, “Lise ve dengi yüksekokulların mezunu olan kişilere istihdam sağlamak için tekstil, grafik eğitim salonu kurduk. 30 kişi bu eğitimde yetişecek. Burada yetişen arkadaşları biz gerekli iş kollarına yerleştireceğiz ya da kendileri iş kurmak isterse onu yapacaklar. Tabi ki sadece tekstil grafik üzerine değil. Denizli’nin ihtiyacı olan sektörler için eleman yetiştirmek için gerekli sektöre göre eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlerimiz 6 ay sürecek” dedi.

“İKİLİ GÖRÜŞMELERE ÖNEM VERİYORUZ”
Yurtiçi ve yurtdışı ikili eğitim görüşmelerine devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, son olarak Ortadoğu Bölgesi’nde olduklarını belirtti. Erdoğan, “26 Şubat’ta 40’a yakın gıda üreticisi ile Dubai’ye gideceğiz. Her gittiğimiz fuarda tek bir şart arıyoruz. Her gelen heyetin sektörlerine karşılık bulacak kişiler ile tanıştırılmalarını önemsiyoruz” diye konuştu.

“KIZ KARDEŞİM” PROJESİNE BİR EL DE DTO’DAN
Hedefi Afrika ile işbirliği olacak kişilere GEKA ve TOBB işbirliği ile eğitim verileceğini belirten Başkan Erdoğan, “Ayrıca kadın istihdamının artması için Boğaziçi Üniversitesi’nin Kız Kardeşim projesi ile eğitim verilecek. Kadın istihdamının sağlanması amacıyla,eğitim alan kadınlarımıza Boğaziçi Üniversitesi tarafından sertifika verilecek” dedi.

BANKALAR BİRLİĞİ UZMANLARI GELİYOR
Kadınlar ile ilgili yeni bir proje düşündüklerini kaydeden Erdoğan, kadın girişimci sayısında artış olabileceğini söyledi. Erdoğan 24 Şubat’ta DTO’da Türkiye Bankalar Birliği uzmanlarını misafir edeceklerini belirterek, “Denizli’ye gelen uzmanlarımız odamızda kare kodlu çek uygulamasını anlatacaklar. Geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı olacak” diye konuştu.

DENİZLİ DIŞARINDAN ÇOK GÜÇLÜ GÖRÜNÜYOR
Denizli’nin 150 çeşit ürün gamı bulunduğunu aktaran Başkan Erdoğan, “Denizli 150 çeşit ürün gamı ile dışarından büyük ve çok güçlü görünüyor. Dün heyet Ürdün’e giderken Büyük elçimiz listelerde Denizli’yi gördü. 150 ürün gamı ile dikkat çeken Denizli hakkında 25 dakika genel sohbet ettik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90