REKLAMI GEÇ

DTO girişimcilik eğitiminde 250 kursiyer sertifika aldı

DTO girişimcilik eğitiminde 250 kursiyer sertifika aldı

Denizli Ticaret Odası’nın Girişimcilik Eğitimleri Programı’nı tamamlayan 250 kişi daha sertifikalarını aldı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Girişimcilik eğitimlerinde, her yıl farklı yaş gruplarından 2 bin vatandaşımız faydalanıyor. Gelecek girişimcilerin” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2018 Perşembe, 16:06

Denizli Ticaret Odası’nın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı, 250 kişi daha tamamladı.

DTO’da düzenlenen sertifika törenine, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Alpaslan ve kursiyerler katıldı.

“GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAYAN 250 KİŞİ DAHA İŞ HAYATINA ATILACAK”
Girişimcilik Eğitimlerinde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Denizli uzmanlarının katılımcılara kapsamlı bilgiler aktardığını belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “2016 yılında başlattığımız girişimcilik eğitimlerinden, her yıl 2 bin kişi faydalanıyor. Geçen yıl mezun ettiklerimizden 200’den fazla insanımız, bir işyeri açtı ve istihdama katkı sağladı. Sertifika heyecanı yaşayan sizlerin de kısa zamanda bu kervana katılacağından en ufak şüphemiz yok. Eğitimi tamamlayan 250 kursiyerimiz daha, bu mutlu sona ulaşacak yolda en önemli adımı attı… Bugün burada girişimcilik sertifikasını alanlar, kollarını sıvayacak ve işe koyulacak. İşyerinizi kurma aşamasında da, önce KOSGEB sonra da İŞKUR’un ciddi destekleri söz konusu. Onlardan da mutlaka faydalanın. Gelecek girişimcilerin… Yolunuz açık olsun” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”
Denizli Ticaret Odası olarak, bireyleri üretim ve istihdama kazandıracak mesleki eğitimleri önemsediklerini vurgulayan Erdoğan, “Bu kapsamda, moda tasarım eğitimi, ısı, su, nem ve ses yalıtımı kursu, kaynakçılık kursu, girişimcilik eğitimleri ile ev hanımlarını iş hayatına kazandırdığımız Kız Kardeşim Projesi’ni gerçekleştirdik. Bazı kursiyerlerimize mentor eğitimi de verdik. Ayrıca, e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşüm eğitimleri düzenledik. Türkiye’de bir ilk olan Robotik Kodlama Eğitimlerimiz devam ediyor. Başka alanlarda da talep olması durumunda, daha farklı eğitimler gerçekleştirebiliriz.” diye konuştu.

Davet edilmeleri durumunda girişimcilerin, işyeri açılışlarına da katılmak istediklerini ifade eden Erdoğan, “Bizler, sadece eğitim aşamasında değil, bundan önceki kursiyerlerimiz de olduğu gibi bundan sonra da her an yanınızda olacağız. Siz yeter ki, üretin ve kazanın; ülkemize ve şehrimize kazandırın! Aldığınız eğitim, hayırlı ve uğurlu olsun. Davet edilirsek, açılışlarınızda yer almaktan da memnuniyet duyarız” dedi.

DTO’DA İŞKUR VE KOSGEB OFİSİ AÇILACAK
Başkan Erdoğan, girişimcilerin işlemlerinin hızlanması ve DTO üyelerinin İŞKUR hizmetlerine daha kolay erişmelerini sağlayabilmek amacıyla, Denizli Ticaret Odası’nın hizmet binasında İŞKUR ve KOSGEB Ofisi açacaklarını duyurdu.

“İŞYERİNİZİ AÇTIKTAN SONRA HEMEN İŞKUR’A GELİN”
Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürü Fatih Işık ise, istihdam sağlamak isteyen girişimcileri, işyeri açılışı sonrasında İŞKUR’a da beklediklerini dile getirdi. “En çok heyecan duyduğum, en çok sevindiğim, en çok memnun olduğum olaylardan biri, meslek edindirme kurslarımız; bir diğeri de girişimcilik eğitimlerimiz” diyen Işık, ülkenin geleceğinin girişimcilerde olduğunu söyledi.

“DTO, GİRİŞİMCİLİK KURSLARIYLA TÜRKİYE’DE İLK SIRADA”
Denizli Ticaret Odası’nın Türkiye genelinde en fazla girişimcilik kursu düzenleyen kurum olduğunu belirten Işık, “İşinizi kurduktan sonra istihdamla ilgili bize gelin; teşviklerimiz hakkında bilgi verelim. Yeni işyeri açanlara, kadınlarda 18 aya, erkeklerde ise 12 aya kadar şartları taşıyan her yeni personel için 900 TL destek var. Aldığınız belgeler girişimciliğinizin tescillendiği belgeler fakat şunu asla unutmayın; asıl girişimcilik ruhtadır. Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90