REKLAMI GEÇ

Öğrencilere istihdam yolu açıldı

Öğrencilere istihdam yolu açıldı

Pamukkale Üniversitesi ile Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası, İhracatçılar Birliği ve Ticaret Borsası arasında imzalanan 3+1 İşbaşı Eğitim protokolü ile öğrencilere istihdam yolu açıldı. Protokol gereği, üniversite 4.sınıf öğrencileri hem eğitimlerini tamamlayacak, hem staj yapacak, hem de maaş alacak. Ayrıca, iş deneyimi kazanan öğrencilere istihdam yolu açılmış olacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2015 Pazartesi, 17:46

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu’nda hayata geçirilen ve işveren-üniversite buluşmasını hedefleyen 3+1 İşbaşı Eğitim Uygulaması’nın protokolü PAÜ Teknokent binasında imzalandı.

denizli-paü-isveren-protokol-ic
Protokolün 4. Ortağı olan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili’nin katılmadığı işbirliği protokolü, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert arasında imzalandı.

GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT
Denizli’de yıllardan beri hayal edilen Üniversite-Sanayici işbirliğinin bu protokol ile gerçekleşmiş olacağını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Genç işsizlerin yüksek olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz sanayiciler işe almak istiyoruz ama gençler çalışmak istemiyor. Bu protokol ile gençlerimizi iş ortamıyla buluşturulmuş olacak, iş ortamının sıcaklığını yaşayacaklar ve iş tecrübesi edinecekler. Biz sanayiciler için deneyimli ara eleman ihtiyacı bu şekilde giderilmiş olacak. O nedenle önemli bir protokol” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR”
Üniversite-İşveren işbirliğini sağlayacak olan 3+1 İşbaşı Eğitimi Uygulaması’nda başarılı sağlanması halinde Türkiye’ye örnek bir uygulama olacağını vurgulayan DTO Başkanı Necdet Özer ise, “Üniversite-İşveren buluşması için önemli bir protokolü imza attık” diye konuştu.

“BİLGİ PRATİĞE DÖNÜŞECEK”
İşverenin aradığı özelliklerden birinin tecrübe olduğunu söyleyen DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “3+1 İşbaşı Eğitimi Uygulaması, öğrencilerin bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri güzel bir uygulama. İmzalayacağımız protokol ile üniversite-işveren işbirliği de sağlanmış olacak” dedi.

138 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR
Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, 3+1 İşbaşı Eğitimi Uygulaması hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Karadeniz şunları söyledi:
“Şu anda bu uygulamadan 138 öğrencimiz yararlanıyor. Bunlardan 70’si İŞKUR aracılığı ile işbaşı yaptı ve 1000 lira maaş alıyor. 68 öğrencimiz ise üniversite aracılığı ile iş başı yaptı ve 600 lira maaş alıyor. 3+1 İşbaşı Eğitimi Uygulaması ile çalışmaya başlayan 3 öğrencimiz de çalışmaya başladı bile. Yani bu uygulama ile öğrencilerimiz, hem eğitimlerini tamamlayacak, hem staj yapmış olacak hem de istihdam edilecekler.”

denizli-paü-isveren-protokol-ic-1
Konuşmaların ardından, PAÜ, DTO, DSO ve DENİB arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yorumlar

ömer   -  Bağlantı 19 Ekim 2015, 22:08

Parayı veren işkur , ancak protokolde işkur harici bütün kurumların imzası var . enteresan 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı