REKLAMI GEÇ

Yemlik bezelye çeşidi ‘pembe inci’ Denizli toprağını sevdi

Yemlik bezelye çeşidi ‘pembe inci’ Denizli toprağını sevdi

Denizli’de pamuk yetiştirilen arazilerde, pamuktan önce hasadı yapılabilen yem bitkisi başarıyla yetiştirildi. Pembe inci ismi verilen yemlik bezelye çeşidinde dekar başına 7 tona yakın ürün hasat edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2024 Pazartesi, 11:56

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ülke iklimine uygun olarak geliştirilen yerli yemlik pembe inci bezelyesinin Denizli’de deneme üretimini yaptı. “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” sloganıyla başlatılan çalışmada Yukarı Şamlı bölgesinde ekim yapıldı.

DEKAR BAŞINA 6.8 TON ÜRÜN VERDİ
Özellikle pamukla ilgilenen çiftçilerin ara dönemde yetiştirebilmeleri için geliştirilen yerli tohum Denizli’de olumlu sonuçlar verdi. Dekar başına 6.8 ton verim elde edildi. Hasat nedeniyle ekim alanında tören yapıldı. Hasada Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Tayfun Bazarcı, Yukarışamlı Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, Tarım Müdürlüğü teknik personeli ile çiftçiler katıldı.

ATIL TOPRAK DEĞER ÜRETECEK
Konuya ilişkin yapılan açılamada, “İl Müdürlüğümüzce yürütülen bu çalışmada; çiftçilere yeni çeşidin tanıtılması sağlanmıştır. Hayvancılığın olmazsa olmazı olan kaba yemin temini, pamuk ekimi öncesi kışlık ara dönemde atıl durumdaki alanların değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Kalite ve verimliliğin arttırılması, besleyici özelliği ve verimi yüksek kaba yem üretiminin uygulamalı olarak çiftçilere gösterilmesini hedefledik. Hasadı gerçekleşen çeşidin demonstrasyon (uygulamalı deneme üretimi) sonucu amacına ulaşmıştır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı