REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’tan denetçilere talimat

Vali Altıparmak’tan denetçilere talimat

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne ziyaret ederek, çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Altıparmak denetimlerde görevli personelden, hijyeni ve insan sağlığını ön planda tutmayan firmalara ceza-i müeyyidenin uygulanması konusunda tereddüt etmemelerini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2016 Cuma, 10:27

Vali Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kemal İnan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle bir araya gelen Vali Altıparmak, tarım ile ilgili çalışmalar hakkında brifing aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Denizli’de 376 bin 738 hektar tarım arazisinden 153 bin 359 hektar alanın sulanabilir olduğunu belirtti. Devam eden projelerin tamamlanmasıyla sulanabilir tarım arazisinin oranının yüzde 51,5’e çıkacağını belirten Erkaya, Çiftçilere daha etkin hizmet verebilmek amacıyla Müdürlük tarafından kısa mesaj bilgilendirme sisteminin kurulduğu ve çiftçilerin cep telefonlarına ‘hastalık ve zararlı’ konularında bugüne kadar 570 bin SMS gönderildiğini söyledi.

MODERN TARIMA GEÇİLMELİ
Denizli’deki tarım ve hayvancılık faaliyetleri ve sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, bu potansiyele sahip Denizli’de çiftçilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Ahmet Altıparmak, çiftçi ve köylülere yönelik hijyen, kişisel sağlık, hayat şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere kurs ve eğitim seminerlerinin modern tarıma geçme, kalite ve üretimin arttırılması anlamında önemli olduğunu söyledi.

vali-altiparmak-tarim-toplanti-gida-uyari-1

ÇOCUKLARA KOLTUK SEVDASI YERİNE
Ayrıca kamu kurumlarında yenilikçi, gelişime açık, idealist, proje geliştirebilen kahramanlara sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Altıparmak, bunların her türlü övgüyü hak ettiğini, çocuklara ve gençlere bunları örnek gösterip özendirilmesi gerektiğini söyledi. Katılımcılara “Beyaz Zambaklar Ülkesi” adlı kitabı öneren Vali Altıparmak, “ Bu kitapta, Çocuklarımızın koltuk sevdası yerine; yaptığı işi geliştirerek bir adım ileriye taşıyan, projeler üreten bu isimsiz kahramanlara özendiklerini göreceğimize eminim” dedi.

vali-altiparmak-tarim-toplanti-gida-uyari-2

“HİÇ TEREDDÜT ETMEYİN CEZAYI KESİN”
GEKA projeleri açıklandığında yetkili personelin kendi branşlarında en az 3-4 proje üretmelerini ve desteklenmek üzere müracaatlarını beklediğini sözlerine ekleyen Vali Altıparmak, son olarak denetimlerde görevli personelin, hijyen ve insan sağlığı konularına çok dikkat etmelerini, insan sağlığını ön planda tutmayan firmalara ceza-i müeyyidenin uygulanması konusunda tereddüt etmemeleri konusunda uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı