REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de yamaç paraşütü uçuşları yeniden başladı

Pamukkale’de yamaç paraşütü uçuşları yeniden başladı

Pamukkale’de 3 Haziran günü Koreli bir turistin ölümüyle sonuçlanan üzücü kazanın ardından durdurulan uçuşlar yeniden başladı. Vali Karahan imzasıyla yayınlanan yönergeyle, aranan tüm şartları taşımak kaydı ve THK temsilcisi koordinasyonunda yamaç paraşütü uçuşları yeniden başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2018 Perşembe, 12:50

Yamaç paraşütü uçuşlarının yapıldığı Pamukkale Dinamit Tepesi’nden pilot Nazmiye Sevda Ağda’nın kontrolündeki paraşütle atlayış yapan Koreli turist Seo Yun Seok (29) iniş sırasında düşmüş ve hayatını kaybetmişti. Kazada pilot da yaralanmıştı.

Kazanın ardından Denizli Valiliği bölgedeki uçuşları geçici süreyle yasaklamıştı. Valilikten yapılan açıklamayla uçuşların yeniden başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, “Pamukkale İlçesi Dinamit Tepesi Bölgesi’nde, 03 Haziran 2018 tarihinde yaşanan üzücü yamaç paraşütü kazası sonrasında, ticari yamaç paraşütü ve yelken kanat uçuşları geçici olarak durdurulmuştu. Vali Hasan Karahan’ın oluru ile yayınlanan Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesinde belirtilen her türlü belgeye sahip olmak ve aranan şartları taşımak kaydıyla, A Grubu işletme belgeli seyahat acentalarının Türk Hava Kurumu temsilcisinin koordinesinde olmak şartıyla uçuşlarına, Pamukkale Kaymakamı başkanlığında oluşturulan Pamukkale İlçe Sportif ve Turizm Kurulu’nun 13 Haziran 2018 tarihinde aldığı karar ile 14 Haziran 2018 tarihinden itibaren izin verilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı