REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş o müdürün ismini açıkladı

Eğitim-İş o müdürün ismini açıkladı

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptıkları çağrı yanıtsız kalınca, “seçmeli ders baskısı” yaptığı iddia edilen Pamukkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli şube müdürünün ismini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2016 Perşembe, 15:52

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, 3 Mart’ta Pamukkale Kaymakamlığı önünde yaptığı basdenizli-egitim-is-pamukkale-ilce-milli-egitim-sube-muduru-1ın açıklamasında, bir ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli şube müdürünün, okul müdürlerine mesaj atarak, “Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler derslerini seçmesi için çalışma yapılması” talimatını verdiğini, bunun ardından öğrenciler üzerinde baskı kurulduğunu iddia etmişti.

“İl Milli Eğitim Müdürü’nü, Vali’yi göreve çağırıyoruz. Eğer görevinizi yapmazsanız bu ismi biz açıklayacağız” diyen Özbay, bu çağrısı yanıtsız kalınca, düzenlediği basın toplantısıyla o şube müdürünün ismini açıkladı.

Özbay, “Sayın müdürlerim; seçmeli derslerle ilgili Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler derslerinin seçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, gerekli yönlendirmenin yapılması, bu dersleri seçmenin artırılması, ders seçim oranlarının bildirilmesini rica ederim” yazılı mesajın Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli şube müdürü Resul Çövüt tarafından gönderildiğini iddia etti.

denizli-egitim-is-pamukkale-ilce-milli-egitim-sube-muduru-2

Çövüt ile bu girişimini engellemediği gerekçesiyle Pamukkale Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Özbay, “Seçmeli dersler ilgili yönetmelikte belirtildiği gibi veli, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeninin bilgisi ile öğrenci tarafından seçilmelidir” dedi.

denizli-egitim-is-ogrencilere-dini-ders-baskisi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı