REKLAMI GEÇ

Öğrencilere dini ders baskısı iddiası

Öğrencilere dini ders baskısı iddiası

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, bir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli şube müdürünün, okul müdürlerine mesaj atarak, “Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler derslerini seçmesi için çalışma yapılması” talimatını verdiğini, bunun ardından öğrenciler üzerinde baskı kurulduğunu iddia etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Mart 2016 Perşembe, 18:40

Eğitim-İş Denizli Şubesi, 3 Mart Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun 92. yıldönümü dolayısıyla Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenledi. Törene CHP Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca da katıldı.

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından basın açıklaması yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Denizli’de uygulanan eğitim projelerini eleştirdi, bir ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli şube müdürünün whatsapp üzerinden dini eğitim içerikli derslerin “seçmeli ders olarak seçilmesi” yönünde talimat verdiğini öne sürdü.

denizli-egitim-is-ogrencilere-secmeli-ders-baskisi-2

MEKTUP PROJESİ ELEŞTİRİSİ
Ülkenin eğitim öğretim durumunun içler acısı olduğunu belirten Başkan Özbay, “Ülke bu haldeyken, Denizli’de yüzyılın projesi yapılıyor biliyor musunuz? Denizli’deki yüzyılın projesi, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine Cumhurbaşkanı’na mektup projesi. Projenin amacı mektup yazma alışkanlığıymış. İlkokulda bize de yazdırıyorlardı ama biz Almanya’daki halamıza, teyzemize yazıyorduk. Hiç aklımıza gelmiyordu. Ne hikmetse bu ülkede birilerinin aklına bu gelmiş. Aslında bu gençlere ve çocuklara mektup yazma alışkanlığımı yoksa kendi koltuklarını daha sağlamlaştırmak, daha da cilalamak mı? Bu sorunun cevabını kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

Bu projenin bilimsellikten uzak olduğunu söyleyen Özbay, “Projenin içerisinde bir de 62 tane seçilen mektupla beraber bu çocuklar Cumhurbaşkanı’nın huzurlarına çıkarılacakmış. Neden 62 diye bakıyoruz. Cumhurbaşkanının yaşıymış. Başka bir şey mi bulamadınız? Denizli il ve ilçe müdürlerinin bilimsellikten uzak hiçbir amaca hizmet etmeyen, yalnızca kendi koltuklarına hizmet eden bu anlayışı öncelikle kınıyorum. O koltukları bir yıllığına terk etsinler, biz nasıl projeler geliştiriliyoruz baksınlar. Tekrar koltuklarını geri veririz. Çünkü koltuk meraklısı değiliz” diye konuştu.

“SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA DURACAK YÜREKLERİ YOK”
AK Parti döneminde Kanun Hükmünde Kararnameler ile bir günlük yasalar ve yönetmelikler çıkarıldığını ifade eden Özbay, veliler ve öğrencilerden en çok seçmeli derslerle ilgili şikayet aldıklarını söyledi. “Seçmeli derslerde baskı yapıldığını tekrar tekrar belirtiyorum, inkar ediyorlar. Çünkü söyledikleri sözlerin arkalarında duracak yürekleri yok” diyen Özbay, şöyle devam etti:

denizli-egitim-is-ogrencilere-secmeli-ders-baskisi-3

“Araştırmaların ardından bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şube müdürüne ait cep telefonu mesajı bulduk. İlçe milli eğitim müdürlüğündeki yetkili şube müdürü oluşturduğu whatsapp grubunda okul müdürlerine verdiği talimatı okuyalım. ‘Sayın müdürlerim: Seçmeli derslerle ilgili Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler derslerinin seçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, gerekli yönlendirmenin yapılması…’ yazılmış mesajda. Suçtur bu arkadaşlar. Suçun tespiti ve kanıtıdır. Zaten biz biliyoruz ki, siz toplantılarda bu talimatı veriyorsunuz. Bu baskıyı yapıyorsunuz. Bu belgede mesajın hangi ilçe milli eğitim şube müdürüne ait olduğunu kapattık. Ama bugün iki tane ilçe milli eğitim şube müdüründen biri. İsmi bizde var. İl Milli Eğitim Müdürü’nü, Vali’yi göreve çağırıyoruz. Eğer görevinizi yapmazsanız bu ismi biz açıklayacağız. Sizlerin kapalı toplantılarda verdiğiniz talimatı biliyoruz. Bu da bu işin belgesidir. Bunun da kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu işin de Eğitim İş tarafından takip edileceğini söylüyoruz.”

denizli-egitim-is-pamukkale-ilce-milli-egitim-sube-muduru-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı