REKLAMI GEÇ

13 bin kişi oy kullanamayacak

13 bin kişi oy kullanamayacak

CHP Denizli örgütünde 13 bin kişi ön seçimde oy kullanamayacak…

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2015 Cumartesi, 12:19

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye genelinde tüzük gereği yüzde 85 merkezde ön seçim kalan yüzde 15’te ise merkez yoklamasını uygulayacaklarını açıklamasının ardından gözler Denizli il örgütüne çevrildi.
Tüzük gereği üye aidatını düzenli ödemeyenler  ön seçimde oy kullanıp milletvekili sıralamasını belirleme hakkına sahip olmayacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Sözcü Gazetesi’nden Uğur Dündar’a verdiği demeçte “Önseçim düzenli aidat ödeyen aktif üyelerimizle yapılacak” dedi.

İşte bu durum 15 bin üyesi bulunan Denizli’de endişelere neden oldu. Nuri Çavuşoğlu önderliğindeki il örgütü üyelerin düzenli aidat ödememesinden dertli. Partide yıllardır üyelerin aidatlarını düzenli ödememesi ön seçimde büyük bir krizin kapıya dayanmasına neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi il örgütünde 1800 üyenin aidatını düzenli ödediği belirtilirken 13 bin üye ise hiç aidat ödemiyor.

Bu durum ön seçimde 13 bin üyenin oy kullanamayacağı anlamına geliyor. Fakat genel merkez Parti Meclisi kararı ile bu üyelerin de ön seçime katılmalarını ve tercih kullanmalarını sağlayabilir. Bu nedenle seçim takviminin belirlenmesinden sonra genel merkezin alacağı karar bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı