REKLAMI GEÇ

Acıpayam Belediye Başkanı uyardı: Önlem almazsak ölümler artacak

Acıpayam Belediye Başkanı uyardı: Önlem almazsak ölümler artacak

Koronvirüs ile mücadelesiyle ön plana çıkan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan eline mikrofonu aldı, hoparlörden ilçe halkına seslendi, ciddi uyarılar yaptı. “Size bir doktor olarak sesleniyorum” diyen Başkan Şevkan, hastanelerin tamamen dolduğunu, yoğun bakımların yetmediğini söyledi, “Önlem almazsak ölümler daha da artacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2020 Pazar, 15:48

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği ilçelerden biri olan Acıpayam’da Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ın mücadelesi sürüyor. Aynı zamanda doktor olan Başkan Hulusi Şevkan, bulduğu her fırsatta koronavirüsün boyutlarını gözler önüne seriyor, ilçe halkını uyarıyor.

MİKROFONU ELİNE ALDI, İLÇE HALKINA SESLENDİ
Başkan Hulusi Şevkan, pazar günü de görevinin başındaydı. Belediyeden hoparlör sistemiyle ilçe halkına seslenen Başkan Şevkan çok ciddi uyarılar yaptı.

İlçe halkına “Başkanınız olarak değil hekim bir kardeşiniz olarak dinleyin” diye seslenen Başkan Şevkan, salgının çok tehlikeli ve korkutucu boyutlara geldiğini söyledi.

“Başkan Şevkan, “Daha kötüsünü yaşamamak için dinleyin. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde korkutucu sonuçlar hızla gelmektedir. Hastanelerimiz artık doludur, yatak kalmamıştır neredeyse, yoğun bakımlar yetmeyecektir. Sağlık çalışanlarımız da hasta ve yorgundur. Ne hastanelerde, ne de sahada personel yetmemektedir. Solunum cihazına bağlanan hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedir” dedi.

TEZ ZAMANDA CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI
Bugün için çok ciddi bir kararın alınması halinde bile mevcut bulaşmış hastaların bile 2 ay içinde ancak tedavi edilebileceğini anlatan Başkan Şevkan, “Ölümler de bu oranda artacaktır. Tez zamanda ciddi tedbirler almazsak ölümler hepimizin canını daha çok yakacaktır. Bu hastalık sadece ileri yaşları etkilemiyor. Ne yazık ki çocuk ve gençlerimizden de zor durumda olanlar var. Bu daha ürkütücü bir tablodur. Akciğer, kalp ve beyini de tutabilmektedir. Ani kalp krizleri ve felçler meydana gelmektedir. Daha birçok etkisi olduğu ortadadır” dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDEREK KURTULABİLİRİZ
Sık sık ilçedeki durumu anlattığını belirten Başkan Şevkan, salgından ancak birlikte hareket ederek kurtulabileceklerini kaydetti.

Başkan Şevkan, “Kendimizden başlayalım, çare bizdedir, çare elimizdedir. Maske, mesafe ve temizlik altın kurallarımızdır. 15 gün kadar kendimizi kenara çekelim, lütfen evlerden çıkmayalım. Ziyaretleri tamamen durduralım, tarlamıza bahçemize gidelim. Kalabalık yerlere gitmeyelim, bakkal ve pazarda uzun kalmayın. Pazaryerleri gezilecek yerler değildir. Zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmeyin, küçük araçta ise 2-3 kişiden fazla olmayın. Kahvehaneler, kafeler, lokantalar gibi yerlere gidip oturmayınız. Okullar kapandı, gençler ne yazık ki kafeleri doldurdular. Cenaze evlerinde başsağlıkları uzaktan, telefonla dilenmeli. Birebir temas çok tehlikeli. Berber salonlarında da çok dikkatli olmamız gerekiyor” diye konuştu.

ÇOK YAKINDA CİDDİ ÖNLEMLER ALINACAK
Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın çok yakında ciddi kararlar almasını beklediğini ifade eden Başkan Şevkan, “Akıllı Acıpayam halkı kendi kararlarını alabilirler. Hep birlikte bu kararları hayata geçirelim. Belediyemiz her türlü yardımınızda olacaktır” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 16 Kasım 2020, 16:43

yazık oluyor bu ülkeye,tüm bu insanlığa..dünya o kadar biçare bırakılıyorki..toplumlar parçalanıyor,aileler parçalanıyor,kültürel erozyon geliyor..maalesef tek dünya düzeni dayatılıyor ve kaçış yok..bundan 15-20 yıl önce bilenler erenler söylerdi de

insan   -  Bağlantı 16 Kasım 2020, 12:59

Siz geçirdiniz mi bu hastalığı ? Nasıl zor olduğunu falan biliyor musunuz? covid de daha düne kadar bilinmeyen ateşli hastalık diye tanımlıydı e-nabız vs. sistemlerde. Sizce bunun sebebi neydi peki?

Bakış Açısı   -  Bağlantı 15 Kasım 2020, 19:59

Horoz lunaparkını derhal kapatınız. İnsanların katilidir o lunaparkı açanlar ve işletenler. TÜm sağlık personeli canları pahasına virüsle mücadele ederken İNGLİLİZ şarkılarını tüm Denizliye dinletmek nedir?

Acı Payam   -  Bağlantı 15 Kasım 2020, 18:41

Gripten de adam öldürdünüz ya tam oldu. Her sene 82.000 kişi grip ve nezleden ölürken bu sene nedense 0, sıfır. Bilmeyenlere http://www.grip.gov.tr.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı