REKLAMI GEÇ

Acıpayam DH’de her bebek için bir fidan

Acıpayam DH’de her bebek için bir fidan

Acıpayam Devlet Hastanesi, Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile “Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı” oluşturdu. Hastanede dünyaya gelen her bebek için bir fidan toprakla buluşturuldu. 2017 yılında dünyaya gelen 52 bebek için fidan dikildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2017 Salı, 13:08

“Anne Dostu Hastane” tescili almaya hak kazanan Denizli’de ilk, Türkiye’de 23. hastane olarak büyük bir başarıya imza atan Acıpayam Devlet Hastanesi, bu başarısını Acıpayam Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile “Her Yeni Doğana Bir Fidan” projesi ile oluşturduğu “Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanı” ile taçlandırdı.

Fidan dikimi için düzenlenen törene Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erol Pehlivan, Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hulusi Deniz Oğuz, Acıpayam Orman İşletme Müdürü Halil Özdemir, 2017 yılında bebekleri dünyaya gelen aileler ve kurum personeli katıldı.

Katılımcılar, 52 bebek adına aileleri ile birlikte fidan dikmek için önce çukur açtı, daha sonra fidanı toprakla buluşturdu.

“HER YENİ DOĞANA BİR FİDAN; BİRLİKTE BÜYÜYECEKLER”
Acıpayam Devlet Hastanesi’nin “Anne Dostu Hastane” başarısını ‘her yeni doğana bir fidan’ projesi ile taçlandırdığını belirten Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, yeşile ve doğaya önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Öztürk, “Acıpayam Devlet Hastanemiz, yine örnek teşkil edecek çok anlamlı bir projeye imza attı. ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı kazanması ve aldığı en yüksek kalite puanı ile Türkiye geneli ve ilimizde yakaladığı başarısını anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Her Yeni Doğana Bir Fidan’ ile taçlandırdı. İlk etapta 52 yeni doğan bebeğimizin isimlerinin yer aldığı çam ağacı fidanlarını dikerek‘’Anne Dostu Hastane Hatıra Ormanımızı oluşturduk. Tabii iklim şartlarına uygun olarak her yeni doğan bebek için fidan dikimine devam edilecek. Amacımız; hem ağaçlandırma yapıp yeşil alanlar oluşturarak temiz havaya katkıda bulunmak, hem de her yeni doğan bebeğimize ölümsüz bir hediye kazandırmak, doğa sevgisini aşılamak. Böylelikle bebeklerimizle birlikte fidanları da büyüyecek. Bu ormanın çocuklarımızın doğa sevgisini daha da arttıracağına eminim. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Acıpayam Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Orman İşletme Müdürümüze, Hastane Yönetimimize ve ailelerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı