REKLAMI GEÇ

Acıpayam Dodurga ve Yeşildere muhtarları, doktor gelmesi için mücadele ediyor

Acıpayam Dodurga ve Yeşildere muhtarları, doktor gelmesi için mücadele ediyor

Aile Hekimliği Uygulaması nedeniyle yeniden planlanan sağlık personeli dağılımı Acıpayam’ın Dodurga ve Yeşildere mahallelerinde mağduriyete neden oldu. Gezici sağlık hizmeti de alamayan muhtarlar ‘doktor istiyoruz’ deyip imza topladı ama sonuca ulaşamadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2021 Pazar, 12:45

Acıpayam’ın Dodurga ve Yeşildere mahallelerinde aynı zamanda doktor isyanı yükseldi. 2013 yılında Denizli’de uygulamaya başlayan aile hekimliği uygulaması nedeniyle sağlık personelinin dağılımı yeniden planlandı. Bu kapsamda daha önce sağlık ocağı olan mahallelerin bazıları gezici sağlık hizmetinden yararlanırken, bazılarına da ‘ulaşımın kolay olması’ nedeniyle en yakındaki sağlık kuruluşlarına gitmesi sağlandı.

225 İMZALI DİLEKÇE TOPLADILAR
Ancak Dodurga ve Yeşildere halkı, aradan geçen 7 yıl içinde sağlık hizmetlerine sağlıklı ulaşamadıklarını söyleyerek mağduriyetlerini dile getirdi.
Dodurga Muhtarı İlhan Aksoy mahalle halkından 225 imza toplayarak, Dodurga’nın en azından gezici sağlık hizmetine dahil edilmesini istedi. Muhtar Aksoy, özellikle pandemi döneminde sağlık hizmetinin önemli olduğunu ancak tüm girişimlere rağmen, mahallelerine doktor getirmeyi ye de gezici sağlık hizmetine dahil edemediklerini yakındı.

‘PANDEMİ DÖNEMİ AĞIR GEÇİYOR’
Sağlık Müdürlüğü’ne gönderdiği 225 imza ve ekindeki dilekçe ile mağduriyeti aktaran Muhtar Aksoy, Yazır sağlık ocağına bağlı olduklarını, haftada iki gün doktorun geldiğini ancak son genelge ile artık gelmediğini söyledi. Aksoy, “Görevlendirmeler yüzünden mahallemizde iğne yapacak bir ebe bile kalmadı. Pandemi dönemi ağır geçiyor. En azından haftada iki gün doktorumuzun gelmesini istiyoruz” dedi.

‘YEŞİLDERE VE GARGIN HAKI DOKTOR İSTİYOR’
Benzer mağduriyet, Dodurga ile aynı bölgede bulunan Yeşildere Mahallesinde de gündeme geldi. Yeşildere Muhtarı Adnan Menderes Oktay, mahalle halkının, ulaşımın kolay olduğu gerekçesiyle Yumrutaş Sağlık ocağına bağlandığını belirten muhtar Oktay, “Biz bu ulaşımın söylendiği gibi kolay olmadığını biliyoruz. Yaşlılarımız sağlık ocağına giderken çok zorlanıyor. Biz Yeşildere ve Garkın halkı olarak Yeşildere sağlık ocağına doktor istiyoruz. Yeşildere hem nüfus olarak Yumrutaş’tan daha fazla hem de Bademli Garkın halkının ulaşımına daha yakın. Bunu siyaset yapmak için değil hizmet bulmak için yapıyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN CEVABI
Sağlık Müdürlüğü, Dodurga Mahallesi Muhtarı İlhan Aksoy’un Aralık ayındaki 225 imzalı dilekçeye geçtiğimiz günlerde yanıt verdi. Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat imzasıyla gönderilen yanıtta Dodurga’nın en yakın sağlık merkezine yakın olması, ulaşımın kolay sağlanabilmesi nedeniyle, sağlık personeli gönderilemeyeceği, gezici sağlık hizmetine dahil edilemeyeceği bildirildi.

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 1 Şubat 2021, 02:01

nufusu düzlemişsinizse niye 1500 e, 1300 e daha yakın, 1300 e düzleyin. köylerde nüfus mu kaldı da adamlar özel doktor tahsis etsin.

Misafir   -  Bağlantı 31 Ocak 2021, 17:27

1500 nüfuslu bi yer sağlık hizmeti için komşu köylere gidin denilemez.

Dodurgalı   -  Bağlantı 31 Ocak 2021, 17:21

Bugün Dodurganın 1500 nüfusu vardır ve zamanında küçük bir hastaneye andıran sağlık ocağına haftada bir saat bile doktor gelmemektedir ve buradan iktidara %70 oy çıkarken sağlık müdürlüğü bu şekildemi cezalandırmıştır acaba dodurga mahallesini.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı