REKLAMI GEÇ

Acıpayam Güneyköy Göleti yılsonunda su tutacak

Acıpayam Güneyköy Göleti yılsonunda su tutacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Denizli’deki gölet çalışmaları sürüyor. Acıpayam’ın Güneyköy Mahallesindeki 337 bin metreküp su kapasiteli göletin gövde inşaatına başlandı. Genel Müdür M.Akif Balta, göletin yıl sonunda su tutacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2023 Salı, 10:05

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Acıpayam’a bağlı Güneyköy mahallesinde inşaatı devam eden Güneyköy Göletinin gövde dolgusu inşaatının devam ettiğini söyledi. Temelden yüksekliği 28 metre olarak projelendirilen Güneyköy Göletinin gövde dolgusunun yüzde 70’i tamamlandı. Balta, projeyi bitirmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve yılsonunda su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

337 BİN METREKÜP SU DEPOLAYACAK
Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 337 bin metreküp su depolanacak olan Gölet ile 1.020 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten Akif Balta, bölgede yapılacak sulu tarım ile ürün desenini çeşitlendirip dekar başına 6 bin 300 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 6 milyon 426 bin lira katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı