REKLAMI GEÇ

Acıpayam ilçesi, SMA hastası 1 yaşındaki Yağız Alp’in yaşaması için çabalıyor

Acıpayam ilçesi, SMA hastası 1 yaşındaki Yağız Alp’in yaşaması için çabalıyor

Acıpayam’da 1 yaşındaki SMA TİP-1 hastası Yağız Alp’in ailesi çaresiz bir şekilde yardım bekliyor. Minik Yağız’ın tedavi masraflarının karşılanması için ilçe halkı da seferber olmuş durumda. Bir çok alanda yardım kampanyası başlatan vatandaşlar Yağız için, ilçe pazarında tezgah açtı, satılan ürünlerin parasıyla tedavi masraflarına katkı sağlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2021 Salı, 14:15

Pahalı tedavi yöntemleri ile iyileştirilebilen bir hastalık olan ve son yıllarda bu nedenle sıklıkla gündeme gelen SMA ile Denizlili 1 yaşındaki Yağız Alp de mücadele ediyor.

Hastalık, Denizli’de öğretmenlik yapan Yılmaz ailesinin evine kabus gibi çöktü. Acıpayam Gazi Ortaokulu’nda görev yapan Ramazan Yılmaz ve ailesi, oğulları Yağız’ın hastalığı ile yıkıldı. Türkiye’de tedavisi bulunmayan ancak yavaşlatılabilen hastalık için yardım kampanyası başlatan aile Zolgensma tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Tedavinin 2 yaşına kadar uygulanması durumunda minik Yağız’in hayatı kurtarılabilecek.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Bebeğin hayata tutunabilmesi için ailesi kadar Acıpayamlı vatandaşlar da seferber oldu. tedavi masrafları için mücadele eden aileye destek olan vatandaşlar bir çok alanda yardım kampanyası başlattı. İlçe pazarına tezgah açan vatandaşlar, tezgahtaki ürünleri satıp Yağız’ın tedavi masraflarına katkı sağlamaya çalışıyor.

İLAÇ SADECE YAVAŞLATIYOR

Oğlu Yağız Alp’e henüz daha 3 aylıkken SMA TİP-1 teşhisi konduğunu belirten baba Yılmaz, “Şuan 16 aylık ve 15 aydır bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Devletimizin sunmuş olduğu ‘Spinraza’ ilacını kullanıyoruz. Ancak bu ilaç sadece hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyor” dedi.

TEDAVİ 2 YAŞINA KADAR UYGULANMALI

Oğlu Yağız Alp’in hastalığının her geçen gün ilerlediğini belirten baba Yılmaz, “Hastalık ilerliyor ve tedavi edilmezse sonu çok acı. Hastalıktan dolayı ölen birçok bebek var. Bu hastalık için Amerika’da ‘Zolgensma’ adında bir gen tedavisi var ve sadece 2 yaşına kadar uygulanırsa büyük etki gösteren bir tedavi” diye konuştu.

İLAÇ 2.2 MİLYON DOLAR!

Denizlili yardımseverlerden bağış bekleyen aile, “Resimlerde her ne kadar sağlıklı gibi görünse de bacaklarını kullanamıyor, uzun süreli oturamıyor ve yeme içmede zorlanıyor. Bunların sonucunda nefes alışverişleri de bir hayli zorlaşıyor. Bebeğimizin bu tedaviyi olması için bu bağış kampanyasını başlattık. İlacımızın fiyatı 2.2 milyon dolar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı