REKLAMI GEÇ

Acıpayam Platformu CHP’ye seslendi: Partideki insanlar koyun sürüsü değildir

Acıpayam Platformu CHP’ye seslendi: Partideki insanlar koyun sürüsü değildir

Acıpayamlılar Platformu sözcüsü Nadi Kılınçarslan; değişim yaşayan CHP’de ön seçim beklentilerinin karşılanmadığını söyledi; “Bu parti, biat kültürüyle yetişmiş insanların partisi değildir. Bu partideki insanlar koyun sürüsü değildir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2024 Cuma, 13:31

Acıpayamlılar Platformu, yerel seçimlerde adaylık süreciyle ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Dernek üyeleri ile CHP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı İlhan Özcan da katıldığı toplantıda konuşan Kılınçarslan;  “Partimizde bir değişim hareketi başladı. Herkes bir umut olabilir düşüncesiyle oraya döndü. Gerçekten de kısa sürede o umutlarımız gerçekleşti. Denizli’de ilçelerimiz başta olmak üzere hep birlikte bu değişim hareketinin içinde yer aldı. O değişime destek ve oy verdik. Değişim ve önseçim devamlı olarak dikte edildi. Biz, o umutlarla ve büyük moralle partiye sarıldık ve destek verdik. Seçimler yaklaştıkça pek çok kişi önseçim olur düşüncesiyle ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı için aday adayı oldu. Bu sözü verenler, il ve ilçe yöneticileri ile Genel Merkez, 2 ay gibi kısa bir sürede ‘U’ dönüşü yaparak bu düşüncelerden uzaklaştı. Bu parti, biat kültürüyle yetişmiş insanların partisi değildir. Bu partideki insanlar koyun sürüsü değildir. Bunlar aydın ve Kuva-i Milliye ruhundan gelen insanlardır. Mustafa Kemal’i bilen insanlardır. Verilen sözün değerinin ne olduğunu herkes bilmelidir” dedi.

 “ADAYLARA GÖNÜL VERENLERİ DE GÜCENDİRİYORSUNUZ”
Yaşanan değişim sonucunda pek çok yanlış şeyler yapılmaya başlandığını ifade eden Kılınçarslan; “Önce ‘Bütün ilçeleri gezeceğiz, adaylarımızı bire indirmeye çalışacağız, indirdiğimiz bir aday üzerinde antant kalacağız, onu daya yapacağız. Eğer bir adaya indiremezsek o zaman ön seçim yapılacak’ denilmişti. Biraz daha zaman geçti, bu sefer; ‘Kanaat önderleriyle görüşme yapacağız. Adaylarımızın toplumda karşılığı var mı yok mu, onu araştıracağız’ denilmeye başlandı. Biraz daha zaman geçti ‘Anket çalışması yapacağız’ denilmeye başlandı. Aday sayısını bire düşürmek için adaylar merkeze çağrılmaya başlandı. Denizli’de partinin adayları var. Bu adayların hiçbirisi beğenilmiyor. Başka adayların ismi geçiyor. İsimleri geçenlerle bir problemimiz yok ama bunun usulü yanlış. Siz ciddi bir parti değil misiniz? Zamanında ‘Önseçim için şu tarihe kadar aday olsun’ dediniz. Mesela Pamukkale’de 5 arkadaşımız aday adayı oldu. Bu arkadaşların nesi var da güvenmiyorsunuz? Niye başka yerde aday aranıyor? Bunun mantıklı açıklaması olabilir mi? Başkasını bulduğunuz zaman siz yalnız bu 5 adayı küstürmüş olmazsınız. Bu adaylara gönül veren binlerce insan var, onları da gücendiriyorsunuz. Seçimi böyle mi kazanacaksınız? Siyaset de bir bilimdir, siyasetin de bir kanunları vardır. Böyle alaylı yöntemlerle parti yönetilmez” diye konuştu.

“PARTİNİN TÜZÜĞÜNDE ÖNSEÇİM VAR, UYGULAMAK ZOR DEĞİL”
Genel merkez ve parti meclisine seslenen Kılınçarslan; şunları kaydetti: “Bu yaptıkları hatalardan derhal dönsünler. Cumhuriyet Halk Partisi itaat kültürüyle yetişmiş bir parti değildir, koyun sürüsü hiç değildir. Bizi kendi partimizle atışır vaziyete düşürmeyin. Biz halkız, gerekirse her şeyi söyleriz. Söylemek, uyarmak, bizim asli görevimizdir. Yapılacak olan şey bellidir. Bir kere tarafsız ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, adaletli ve demokratik kimliğine bürünmeleri lazımdır. Bu partinin tüzüğünde zaten önseçim vardır. Bunu uygulamak zor bir şey değildir. Kendi kendilerini yıpratıyorlar. Böyle bir seçim çalışması olmaz. Halk olarak bizi dikkate alsınlar. Yaptıkları çok yanlıştır. Bu insanları küstürüyorlar. Zaten moraller tekrar bozuldu. Parti Meclisimiz şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.”

 “EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ ÖNSEÇİMDİ”
Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirten CHP Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı İlhan Özcan, “Biz, Denizli’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak; Pamukkale, Merkezefendi ve Büyükşehir’de başarılı olmak için yola çıktık. Pamukkale ve Merkezefendi alınırsa, Büyükşehir Belediyesi öyle alınacaktır. Partimiz, ’27-28 Kasım ile 5 Aralık arasında müracaat edin, belediye başkan adayı olacaklar, partiye müracaat etsin’ dediler. Biz de müracaatımızı yaptık. En büyük beklentimiz de önseçimdi. Ben, ön seçimden çıkan bir belediye başkan adayı olarak karşınızda olmak isterdim. Ben, delegelerin değil, tüm üyelerin kullandığı oylar ile sandıktan çıkan bir belediye başkanı adayı olmak isterim. Ben gücümü halktan almak istiyorum, bir yerlerden değil. Halktan alabileceğim güce inandığım için de belediye başkan adayı olmaya kadar verdim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Denizli Olay Gazetesi

Yorumlar

mehmet çelimli   -  Bağlantı 26 Ocak 2024, 16:20

bizim kale dede aynı sorun vesizinkilerden daha agır bir sorunKale de 3-5 kendini bilmezin oluruyla partiyle ilgisi olmayan saibeli bir ismi aday yaptılar.bu kararı verenlere YAZIKLAR olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı