REKLAMI GEÇ

Acıpayam Suçatı’da iş makinesinin yıktığı köprü için köylü destek bekliyor

Acıpayam Suçatı’da iş makinesinin yıktığı köprü için köylü destek bekliyor

Acıpayam’ın Suçatı mahallesinde iki ay önce iş makinesinin geçerken yıkılmasına sebep olduğu köprü tamir edilemedi. Vatandaş, imece usulü yapılan köprünün yıkık olmasıyla tehlike ve mağduriyet yaşadıklarını söyleyip destek istedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 2 Mart 2020 Pazartesi, 11:06

Acıpayam’ın kırsal alanda bulunan mahallesi Suçatı’da 17 Ocak’ta kanal kazıcıya dönüştürülmüş traktör, köylünün kendi elleriyle 6 yıl önce yaptığı köprüden geçerken yıkılmasına neden olmuştu. İş makinesinin Dalaman Çayına uçmasıyla operatör yaralanmış, köprü de yıkılmıştı.

KÖPRÜ, YERLEŞİM ALANI VE TARİHİ DEĞİRMENE GİDİYOR
6 yıl önce köylünün imece usulü yaptığı köprü, köyün dağlık bölümüne giden iki yolu birleştiriyor. Tarihi değirmenin de bulunduğu dağlık alanda yaşayan aileler de bulunuyor. Köprünün yıkılması mağduriyet ve tehlike yaratıyor. Çok da sağlam olmayan payandaların üzerine ahşaptan inşa edilen köprünün yarısı çökmüş durumda.

YIKIK VE VİRANE
Önceden otomobille geçilebilen köprüden şimdi sadece yaya olarak geçilebiliyor ancak yine de dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü köylü, imkansızlıktan ötürü tamiratı yapamadı. Köprü, sadece yayaların geçebileceği şekilde yapıldı ancak yıkık ve virane görüntüden kurtulamadı.

DESTEK BEKLİYORLAR
Doğaseverlerle birlikte hafta sonu bu bölgeye düzenlenen yürüyüşe katılan Acıpayamlı gezgin Sabit Kızılhan, sosyal medya hesabından köprünün durumunu gündeme taşıdı. Kızılhan’ın görüştüğü köylüler, köprünün tamiratı için destek beklediklerini söyledi.

DEMİRYOLU RAYI VERİLİRSE BİZ TAMİR EDERİZ
İsminin Musa olduğunu söyleyen Suçatı sakini, “Biz buradan otomobillerimizle geçiyorduk. 6 tonluk iş makinesi geçince yıkıldı. Hiç kimse ilgi göstermedi. Bu köprüyü köylülerimiz yapmıştı ama destek olmadan tekrar yapma şansımız yok. Bize kullanılmış iki tane tren rayı gerekli. O raylar verilirse bir köprüyü tamir edebiliriz. Yapılırsa memnun oluruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BU KÖPRÜDEN GEÇİYOR
İsminin Süleyman olduğunu söyleyen başka bir Suçatı sakini ise köprünün yıkık olmasının mağduriyet yarattığını söyledi, “Vatandaşımız bunu yapamaz, devletimiz el atarsa seviniriz. Çocuklarımız var bu köprüden geçip okula gidiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı