REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da itlaf başladı

Acıpayam’da itlaf başladı

Çiçek hastalığı ilçeye büyükbaş hayvan giriş çıkışlarını durdurmuştu. Ekipler şimdi 7 mahalledeki 17 yetiştiricinin ahırını boşalttı, itlaflar başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2016 Cumartesi, 10:58

Acıpayamlı büyük baş yetiştiricilerinin ‘çiçek hastalığı’ sorunu itlaflara neden oldu. Daha önce ilçeye büyükbaş hayvan giriş ve çıkışlarını yasaklayan, 7 mahalledeki 17 ahırı karantina altına alan İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu şimdi de itlaflara başladı. 17 yetiştiricinin ahırlarını boşaltan ekipler, hastalıklı hayvanları itlaf ediyor. 

denizli-acipayam-hayvan-itlafi-ic

Acıpayam’da Alcı, Çiftlik, Karaismailler, Suçatı, Yolçatı, Kelekçi ve Gölcük mahallelerinde “Lumpy Skin Disease” (çiçek hastalığı) görülmesi üzerine Acıpayam Belediyesi ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
Acıpayam Belediyesi hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu’nun kararı ile Alcı, Çiftlik, Karaismailler, Suçatı, Yolçatı, Kelekçi ve Gölcük mahallelerinde hayvan giriş çıkışları yasaklanırken, İlçe Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de hastalık görülen mahallelerde aşılaması başlattı.

Sineklerle bulaşan hastalık dolayısıyla, İlçe Tarım Müdürlüğü Acıpayam Gireniz Bölgesinde başlattığı aşılama çalışmasının devam ettiği öğrenildi. Hastalık bulaşan hayvanlar itlaf edildikten sonra gömülerek hasatlığın yaygınlaşması önlenmeye çalışıyor. Ekiplerin itlafların ardından önleyici çalışmalar da yapması bekleniyor.

Kaynak:Acıpayamgazetesi.com 

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 21 Mayıs 2016, 20:56

İyi güzelde daha önceki etlere ne oldu? İzini sürebiliyor musunuz? Vatandaş nerede denk gelebilir bu etlere? Var mı bilginiz? YOKKK.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı