REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da kapsamlı tatbikat

Acıpayam’da kapsamlı tatbikat

Bu yılın İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı kapsamında, Acıpayam’da düzenlenen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. Depremde sağlık kuruluşlarının koordinasyonunu test etmek amacıyla düzenlenen tatbikat bir senaryoya bağlı kalınarak yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2014 Pazar, 16:29

Senaryo gereği saat 05.00’te Acıpayam’da deprem meydana geldi. Deprem haberi SAKOM’a (Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi) ulaşınca hareketlilik başladı. Sağlık Müdürlüğü sosyal tesislerinde kriz merkezi kuruldu. Merkez, ilk etapta 18 ambulansı Acıpayam’a yönlendirdi.

tatbikat5

Aydın ve Muğla’dan gelen Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Acıpayam’a ulaştı. Acıpayam Devlet Hastanesi kullanılamaz hale geldiğinden 3 saat içerisinde ilçe merkezinde kurulan sahra hastanesine yaralılar nakledilmeye başlandı. Sahra hastanesi ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin gönderdiği uzman hekimlerle çalışmaya başladı.

tatbikat6

Salgın hastalık olmaması için içme suyu kontrol altına alınırken, depremzedelere destek amacı ile bölgeye sosyal hizmet uzmanı ve psikolog gönderildi. Ayrıca kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer tehditlere karşı ekipler de görevlerini yaptı.

Senaryonun başarıyla uygulandığı tatbikatı protokol de takip etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı