REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da kuduz tehlikesi ortadan kaldırıldı

Acıpayam’da kuduz tehlikesi ortadan kaldırıldı

Acıpayam’ın Alcı Mahallesi’nde tilkinin ısırdığı Hasan Hüseyin E.nin kuduz hastalığından ölmesi sonucu bir dizi önlem alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bölgedeki 1100 büyükbaş, 500 küçükbaş ve 120 kedi ve köpeği aşıladı, yaban hayvanları içinde ormanlık alana 5 bin 600 doz köfte içi kuduz aşısı bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2016 Salı, 10:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Acıpayam’ın Alcı Mahallesi’nde görülen kuduz vakası ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

denizli-acipayam-kuduz-onlemi-2

Bölgede gerekli bütün tedbirler alınarak hastalığın evcil hayvanlara bulaşmasının önlenmesi ve hastalığın yayılmasına ilişkin risklerin yok edilmesi amacıyla yapılan çalışmaların anlatıldığı açıklamada, “Acıpayam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz personelince ilgili yerleşim yerindeki vatandaşlarımızın kuduz hastalığının bulaşması, yayılması ve alınması gerekli önlemler hakkında bilgilendirilmesi için eğitim çalışmaları yapılmıştır. Bakanlığımızca tedarik edilen afiş ve lifletler dağıtılmış, bölgede bulunan öğretmenler, din görevlileri, öğrencilerimize ve halkımıza yönelik bilgilendirme yapılmıştır” denildi.

5 BİN 600 DOZ AŞI DAĞITILDI
Açıklamada, hastalığın evcil hayvanlara bulaşması riskine karşı koruyucu amaçlı olarak Alcı Mahallesi’nde, 1100 büyükbaş, 500 küçükbaş ve 120 adet kedi-köpeğe Acıpayam İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından kuduz aşılaması yapıldığı belirtildi.

denizli-acipayam-kuduz-onlemi-1

Ayrıca, ormanlık alana 5 bin 600 doz köfte içi kuduz aşısının dağıtımı yapılarak, yaban hayatında kuduz hastalığının bulaşmasında ve yayılmasında önemli rol oynayan tilkilerin kuduz hastalığına karşı oral yoldan aşılanması sağlandığı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı