REKLAMI GEÇ

Acıpayam’daki orman yangınında 15 hektar ağaçlık alan zarar gördü

Acıpayam’daki orman yangınında 15 hektar ağaçlık alan zarar gördü

Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. 4 helikopter 3 uçak ve 1 insansız hava aracı, 20 arazöz ve 200 yangın işçisiyle müdahale edilen yangının söndürülmesine Denizli Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Yangın 3 saatte söndürüldü, 15 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2023 Salı, 15:33

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 14.30 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Bademli Mahallesi Armut Belen mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli 4 helikopter, 3 uçak ve 1 İHA’nın yanı sıra 20 arazöz, 200 personel, 1 iş makinesi ve su ikmal aracı ile müdahale edildi. Denizli Büyükşehir ve Acıpayam Belediyesi ekipleri de çalışmalara destek verdi.

Yangın havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda 3 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındı. Yangının daha hava kararmadan kontrol altına alınması, daha büyük bir tehlikenin önüne geçti. Soğutma çalışmalarına devam edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. DENİZLİ (İHA)

Öte yandan yangında 15 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı