REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da örnek çalışma

Acıpayam’da örnek çalışma

Acıpayam’da kaymakamlık tarafından başlatılan kampanya ile haftada bir gün öğrenciler ve veliler okulda buluşarak kitap okuyor. Bir yıldır devam eden uygulama sayesinde kitap okuyan öğrencilerle veliler kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını belirttiler.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Acıpayam’da kaymakamlık tarafından başlatılan örnek bir kampanya ile hem ilçede bulunan öğrencilere hem de öğrenci velilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor. Haftada bir gün akşam saatlerinde ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulunda bir araya gelen öğrenciler ve veliler 1 saat boyunca kitap okuyor. Yapılan bu uygulama sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanan ilçe halkı ise yapılan uygulamadan oldukça memnun. İlçedeki öğrencilerin ve velilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan proje hakkında bilgi veren Acıpayam Kaymakamı Numan Hatipoğlu, projenin sınıf öğretmeni Kadir Can tarafından sunulduğunu ve kaymakamlık olarakta projeyi onayladıklarını söyledi. Yapılan çalışmanın neticesinde katip okuma alışkanlığının kazanıldığını söyleyen Hatipoğlu: “ Her hafta bir gün 1 saat boyunca kitap okuyoruz. Benimde dahil olduğum bu kitap okuma uygulamasında gerek velilerimiz gerekse öğrencilerimizde gözle görülür bir gelişme görünmekte. Velilerimiz ve öğrencilerimiz kitap okuma etkinliği sonunda kendilerinin hazırladığı şiir, tiyatro ve fıkra gibi sikeçler sergileyerek birer sosyal birey haline gelmiştir. Artık kendi daha iyi ifade edebiliyorlar ve rahatlıkla istediklerini bizlere sunuyorlar” dedi.

Kitap okuma alışkanlığı konusunda kaymamama teklifi götüren sınıf öğretmeni Kadir Can’da teklifi ilk sunduklarında velilerin büyük destek verdiğini ve ilçe kütüphanesine olan üye kaydının her geçen gün biraz daha arttığını belirtti. Evlerinde kitap okumadıklarını bu sistem ile kitap okumaya başladıklarını belirten öğrenci velileri ise kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını belirttiler. Velileri ile birlikte akşam okula gelen minik öğrencilerde en önemli kazançlarının kitap okumak olduğunu ve bu kitap okuma alışkanlığını anne, babalarına da kazandırmanın olduğunu söylediler. 1 saat boyunca devam eden etkinliğin ardından da öğrenciler anne ve babaları için hazırladıkları tiyatro, şiir ve fıkra gibi sikeçlerini sunarak, kitap okuma etkinliğine son veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı