REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da sel ekili alanlara ve yollara zarar verdi

Acıpayam’da sel ekili alanlara ve yollara zarar verdi

Acıpayam’da iki gün önce etkili olan yağış birçok tarlayı sular altında bırakırken ovaya giden yollara ve ekili arazilere zarar verdi. Bölgede birçok tarlaya ulaşmakta güçlük çekiliyor, zarar gören ekili alanlarda ise hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2021 Çarşamba, 11:17

Acıpayam’da Pazartesi günü etkili olan yağış sonrası oluşan su birikintileri, sele dönüştü. İlçede bazı tarlalar sular altında kaldı, su birikintileri altında kalan mahsullerde ciddi zarar oluştu. Anıdan bastıran şiddetli yağış tarım alanlarının yanı sıra ulaşımı da olumsuz etkiledi. İlçede tarlaların ulaşımını sağlayan yollar da sel altında kaldı. Yağış nedeniyle taşan dereler, tarla yollarına kadar çıktı. Şiddetli akan sel suları, yollara kum ve taş getirdi, yoldaki kilit parke taşlarını söktü. Çitçilerin tarlalarına gitmek için kullandığı güzergahın bu hale gelmesiyle tarlalarına gidemeyen çitçiler, yolun en kısa sürede düzeltilmesini istiyor. Bölgeye otomobil türü vasıtalarla ulaşılamıyor, bazı çiftçiler tarlalarına zor da olsa traktörüyle giderken bazıları da yaya olarak gitmek zorunda kalıyor.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan sel sularından zarar gören kavun, karpuz, kekik, biber gibi tarlaların sahiplerinin zararlarını bildirmesi üzerine Acıpayam İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Fotoğraflar: Ramazan Alkan

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı