REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da tilkiler aşılanacak

Acıpayam’da tilkiler aşılanacak

Acıpayam’da bir çiftçinin kuduz tilkinin saldırısına uğraması ve hayatını kaybetmesinin ardından harekete geçen Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tilkilere yönelik aşılama çalışması başlatıyor. Çarşamba ve perşembe günleri doğaya köfte şeklinde hazırlanan 5 bin kuduz aşısı bırakılacak, tilkiler bu yöntemle aşılanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2016 Pazartesi, 12:39

Geçtiğimiz ocak ayında Acıpayam’ın Alcı Mahallesi’nde kümesindeki tavuklara saldıran tilkiyi kovmaya çalışırken saldırıya uğrayan H.H.E 1.5 ay sonra kuduzdan hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Acıpayam halkı kuduz paniği yaşarken, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bölgedeki kuduz riskini ortadan kaldırmak için kapsamlı bir çalışma başlattı.

EYLEM PLANI HAZIRLANDI
Yaşanan olayın ardından bölgede tespit çalışmalarının tamamlandığın ve eylem planı hazırladıklarını belirten Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Acıpayam Kaymakamlığı ile işbirliği içinde yaban hayvanlarına yönelik kuduz aşılama çalışmasını başlatacaklarını söyledi.

İKİ GÜN 5 BİN AŞI DAĞITILACAK
Tamamen tilkiler ve yaban hayatına yönelik bir aşılama sistemi oluşturulduğunu anlatan Kutlu, “Bakanlıktan talebimiz doğrultusunda köfte şeklinde hazırlanan 5 bin adet kuduz aşısı gönderildi. Acıpayam Kaymakamlığı’nın da desteğini alarak çarşamba ve perşembe günleri ormanlık alanlarda ve kırsalda aşılama yapacağız. Köfte şeklindeki aşıları belirli aralıklarla doğaya bırakacağız. Bunları yiyecek olan tilkilerin kuduz olmalarının önüne geçilecek. Başarılı bir aşılama dönemi geçirilmesi halinde bölgede yaban hayatı kaynaklı kuduz tehdidi ortadan kalkacak” dedi.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI
Aşılama çalışması ve sonrasında bölgede yaşayan vatandaşların da dikkatli olmalarını isteyen Kutlu, “Aşı içeren bu yemlerle karşılayan vatandaşlardan dokunmamalarını istiyoruz. İnsanların bu yemlere dokunmaları halinde kokuları sineceği için tilkiler için çekiciliği azalacaktır. Bölgede yaşayan vatandaşların aşılama kampanyasına titiz davranarak destek olmaları gerekiyor” dedi.

Uyarıya rağmen bu aşılar ile temas edenlerin zaman geçirmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isteyen Kutlu, anne ve babalara da çocuklarına da aşılara dokunmamaları gerektiğini anlatması uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı