REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı depremzedeler konutlarına kavuştu

Acıpayamlı depremzedeler konutlarına kavuştu

Acıpayam’da 20 Mart 2019’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Daha önce TOKİ tarafından yapılan çok katlı deprem konutlarının hak sahipleri kura ile belirlenmişti. Kendi arazilerine ev yapmak isteyenler için verilen destekler ile hazırlanan evler de AFAD tarafından teslim ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2021 Çarşamba, 13:58

Acıpayam 2019 yılınca 5.5 büyüklüğünde deprem ile sarsılmış, depremin yarattığı hasar büyük olmuştu.

Depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için TOKİ ve AFAD işbirliğiyle hazırlanan projeler bir bir hayata geçirildi.

Daha önce TOKİ tarafından yapılan çok katlı deprem konutlarının hak sahipleri kura çekimi ile belirlenmiş, tamamlanan 167 konut hak sahiplerine teslim edilmişti.

Kendi arazilerine ev yapılmasını isteyen Acıpayamlı depremzedeler için yürütülen proje de depremin 2. yılında tamamlandı. 167 TOKİ konutunun ardından, depremzedelerin kendi arazilerine de 194 konut inşa edildi.

Tamamlanan bu evler de AFAD tarafından hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor.

Denizli AFAD Müdürü Ali Etiz, “Acıpayam depremi sonrasında vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Toplam da 361 ev yapıldı. Bunun 167 tanesini TOKİ, 194 tanesi de kendi arsalarına yapıldı” diye konuştu.

Yorumlar

Mahmut Ceylan   -  Bağlantı 12 Ağustos 2021, 12:45

Evlerin ödemeleri konusunda kimse bilgi vermiyor.Yapılan evler için halkın cebinden kaç para çıktı haberde onu da yazın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı