REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı depremzedeler milletvekillerini Ankara’da ziyaret etti

Acıpayamlı depremzedeler milletvekillerini Ankara’da ziyaret etti

Acıpayamlı depremzedeler “Depremin Siyaseti Olmaz” diyerek, Denizlili Milletvekilleri’ni Ankara’da ziyaret etti. Depremzedeler tüm vekiller ile tek tek görüşüp, sorunlarını dile getirdi ve birçok konuda söz aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2019 Cuma, 13:35

Acıpayamlı depremzedeler kendi işlerini kendileri gördü. Depremzedelerin sözcüsü İlhan Özcan ile bir grup depremzede Denizli Mililetvekillerini Ankara’da tek tek ziyaret etti ve yaşadıkları sorunları anlatarak çözümü için çalışmaların hızlandırılmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Depremzedeler adına sözcülük yapan İlhak Özcan, “Depremin siyaseti olmaz” diyerek TBMM grubunda Üyesi bulunan tüm Denizlili siyasi parti temsilcisi milletvekillerini ziyaret ettiklerini ve depremzedeler adına önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getirdi. Sözcü Özcan, ziyaretlerde elde ettikleri kazanımları ise 9 maddede sıraladı.

Buna göre Acıpayamlı depremzedeler Ankara ziyaretinde elektrikten konut yardımına, kullanılmaz durumdaki evlerin yıkımından TOKİ Konutları için kendilerine sağlanacak kolaylıklara kadar sözünü aldıkları kazanımları şu şekilde sıraladılar.

11 MADDEDE KAZANIMLAR
1- Konteynerlarda kalan 250 depremzedemizin hesaplarına bu aydan başlamak üzere 80 lira elektirik parası yatacak.
2-Gelir durumuna bakılmaksızın kiraya çıkan her depremzedeye kira yardımı yapılacak.
3-Evlerini kendi imkanları ile yapan depremzedelere belediye tarafından tip projeler verilecek ve her türlü harç ve vergilerden muaf olacak.
4-Bütün akan ve su alan eskimiş konteynerler 10 gün içinde tamir edilecek.
5-İstiyen depremzedelerimiz Acıpayam’daki TOKİ konutlarından 20 yıl vadeli 2 yıl ödemesiz şu andaki fiyattan ucuz konut sahibi olabilecek. Yıkılan evlerinin arsaları da kendilerine kalacağı için çok cazip TOKİ konutlarına sahip olma şartları getirilecek. Fiyatlar belli olduktan sonra peşin ödeyenlere ayrıca indirim yapılacak.
6- Evlerini kendi yapmak İsteyenler için 7269 sayılı Doğal Afetler Kanunu’na ilk gelen torba kanununa ek bir madde eklenecek. 101 bin TL ile 105 bin TL Arasında 2 yıl ödemesiz 20 yıl taksitli konut kredisi açılacak. Ev yapılmaya başladıkça evin yapılış durumuna göre krediden para çözülüp kullanılacak.
7- Yıkılmayı bekleyen 8’de 6 ağır hasarlı binalar sırasıyla kısa bir sürede devlet tarafından yıkılıp yeri temizlenecek.
8- Her konteynere birer tane Afat tarafından Elektirikli UFO alınacak.
9- Tüm bu haklardan yararlanabilmeleri için Kaymakamlıkta bulunan AFAT masasındaki görevliye muhtarlıklar tarafından dağıtılan Hak Sahipliği belgelerini süresi içinde teslim etmeleri gerekiyor. Süresi içinde evlerinin yıkıldığına dair belgelerini teslim etmiyenler ne yazılı hak sahibi olamayacakları için yukarıdaki saydığım hakların hiç birinden faydalanamıyacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı