REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı depremzedeler TOKİ konutları için kura çekti, Vali gecikme için özür diledi

Acıpayam’da 20 Mart 2019’da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören 130 hak sahibi için TOKİ’nin yaptığı konutlar için kura çekimi yaptı. Koronavirüs önlemleri nedeniyle törenin yapılmadığı kura çekimi sonrası hak sahipleri, evlerini 1-2 ay içerisinde yerleşebilecekler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2020 Pazartesi, 15:10

Acıpayam’daki kura çekiminde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, tören düşündüklerini ancak önlemler nedeniyle sadece kura çekimi yapıldığını belirtirken, Depremzede Acıpayamlılara sabırlarından ötürü teşekkür etti, “Deprem Afeti zordur. Ama sizlere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun hakkınızı helal edin. Bu bir yıl zarfında bizlere büyük bir olgunlukla sahip çıktınız, destek oldunuz. Şikâyet etmediniz, sızlanmadınız” dedi.

Bir yılın kısa bir zaman olmadığını anca işlemlerin uzun sürdüğünü belirten Vali Karahan şunları söyledi:
“Bir yıl az bir süre değil tabi ki ama işte biliyorsunuz bu işler de hemen olmuyor. Pek çok bürokrasi ve yasal düzenlemeyi aştık, kaynak bulduk. TOKİ ile anlaştık, derken bu bir yılı hızlı bir şekilde aslında her günümüzü dolu dolu yaşadık. Ama biz bunun bu kadar geç olmasını istemiyorduk. Fakat sistem böyle. İnşallah 1-2 ay içinde evlerinize taşınma imkânı olacak.”

Hak sahibi olup başvurmayanlara da çağrı yapan Vali Karahan, “Biz burada bugün yaklaşık 130 hak sahibi ile kura çekimi gerçekleştireceğiz. Ama daha evini yapana yardım kapsamında olan vatandaşlarımız da var. Onlara da diyoruz ki eğer fikir değiştirirseniz sizler için de yeterli kontenjan ayırdık, sizler için de TOKİ’deki konutlarımızdan yeterince yer ayrıldı. Şartları ve fiyatları çok uygun. Uzun vadeli 700-800 TL aylık ödeme ile… Sabit ödeme şeklinde olacağı için de çok avantajlı. Özellikle hala kararsız olan vatandaşlarımıza sizlerin aracılığı ile duyuruyoruz” dedi.

Acıpayam’da gerçekleşen TOKİ Afet Konutlarının Kura Çekiliş Törenine; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Etiz ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar TOKİ Afet Konutlarının kura çekilişi gerçekleştirdikten sonra konutları gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı