REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı öğrenciler “Ben de varım” dedi

Acıpayamlı öğrenciler “Ben de varım” dedi

Acıpayam Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği tarafından hayata geçirilen “Ben de Varım” projesi amacına ulaştı. Yeteneklerine göre kurslara alınan 60 öğrencinin yüzde 75’i YGS’de 180 taban puanını aştı, diğer öğrenciler ise 150 barajını geçti, istedikleri üniversitelerin yetenek sınavlarına katılma hakkı elde etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2016 Perşembe, 11:43

Acıpayam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığınca yürütülen “Ben De Varım Projesi” kapsamında kurslara alınan öğrenciler YGS’de önemli başarılar elde etti.

Proje kapsamında akademik başarısı düşük ve gelir seviyesinin yetersiz olduğu belirlenen 60 öğrenciye müzik, resim ve beden eğitimi kursları verilerek, bu öğrencilere Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına motivasyonu yüksek olarak hazırlanmaları sağlandı.

Proje kapsamında kurslara katılan 60 öğrenci, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda büyük başarı elde ettiler. Projede yer alan 60 öğrenciden 45’i YGS’nin 180 olan taban puanını aşarak, % 75 oranında başarı gösterdi. 14 öğrenci ise 150 puan ve üzeri alarak yaz döneminde yapılacak olan üniversitelerin beden eğitimi, resim ve müzik bölümlerinin yetenek sınavlarına katılma hakkı elde ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı