REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı öğretmenden evde kalan öğrenciler için doğa projesi

Acıpayamlı öğretmenden evde kalan öğrenciler için doğa projesi

Acıpayam Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Emin Demirci, koronavirüs tedbirleri kapmasında evde kalan öğrenciler için ‘Evimizde Doğayı Keşfediyoruz’ projesi başlattı. Emin Demirci bu projeyle hem öğrencilerin küçük birer bahçe tasarlamasını, hem de geri dönüşüm malzemeleriyle doğaya katkıda bulunmalarını sağladı.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2020 Cumartesi, 11:51

Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden 34 yaşındaki Emin Demirci, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan öğrencilerin hem eğlenmeleri, hem de öğrenmeleri için ‘Evimizde Doğayı Keşfediyoruz’ projesini başlattı. Güzel dönüşler aldığı projeye 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı.

Emin Demirci başlattığı projeyle öğrencilerin evde kalmalarına rağmen doğadan kopmamalarını amaçladı. Öğrencilerden evlerinde geri dönüşüm malzemeleri olan, eski ambalaj atıkları, ıslak mendil poşetlerinin kapakları, yoğurt kapları, atık kağıtlar, atık metal kaplar ve fincanları boyayarak saksı yapmalarını ve kendi küçük bahçelerini oluşturmalarını istedi. Öğretmenin başlattığı projeye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Evde kaldıkları süreçte hem sıkılmadılar hem de doğaya katkıları oldu.

Emin Demirci projeyi başlatırken bu kadar ilgi beklemediğini, aldığı geri dönüşlerden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Demirci, “Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Öğrencilerimizin evlerinde geri dönüşüm malzemelerini kullanarak bahçe yapmalarını ve fotoğrafları göndermelerini istedik. Gerçekten müthiş şeyler ortaya çıktı. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


8. Sınıf öğrencisi Güneş Gülmez de proje sayesinde evde daha güzel vakit geçirdiğini söyledi. Gülmez, “ Proje sayesinde evde kullanmadığımız her şeyin aslında ne kadar değerli olduğunu öğrendik. Geri dönüşüm malzemeleriyle güzel şeyler ortaya çıkardık. Evde kaldığımız süreyi güzel değerlendirdik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı