REKLAMI GEÇ

AK PARTİ’NİN “3 OSMAN” FORMÜLÜ

Siyasi partilerimizde 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler için aday arayışları son hız sürüyor. Kendilerini garanti gören bazı aday adayları ise seçim çalışmalarını sürdürüyor. MHP genel merkezi bütün teşkilatlarına bir genelge yayınlayarak mahalli seçimlerin önemini vurgularken, CHP ise il ve merkez ilçe kurmayları ile ilçe ilçe gezi düzenliyor. Anlayacağınız siyasi arena ısınmaya başladı. İsimlerde kulislerde uçmaya başladı. Havalarda uçuşan isimlerin çoğu zaten tanıdık…

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2013 Cuma, 15:02

Siyasi partilerimizde 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimler için aday arayışları son hız sürüyor. Kendilerini garanti gören bazı aday adayları ise seçim çalışmalarını sürdürüyor.

MHP genel merkezi bütün teşkilatlarına bir genelge yayınlayarak mahalli seçimlerin önemini vurgularken, CHP ise il ve merkez ilçe kurmayları ile ilçe ilçe gezi düzenliyor.
Anlayacağınız siyasi arena ısınmaya başladı. İsimlerde kulislerde uçmaya başladı. Havalarda uçuşan isimlerin çoğu zaten tanıdık ve benzer isimler. Bence hiçbir önemi ve değeri yok.

Geçtiğimiz günlerde bir dost sohbetinde konuşurken, AKP’de üç Osman formülü üzerinde durulduğu söylendi.
Gerçi birileri tarafından siyasi kulislere üflenen bu fısıltı haberlerine, Osman Zolan’ın aday edilmeyeceği yönündeki sanal medyada uçuşan haberlerin sebebiyet verdiği sorgulanıyor.
Sözü uzatmadan, AKP’ye yakın dost meclislerinde dillendirilen hikayeyi hemen söyleyelim.
“AKP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkan Aday Bağbaşı eski belediye başkanı Osman Yüksektepe, Merkezefendi Belediye Başkan Adayı ise İl Genel Meclisinin eski başkanlarından Osman Yüceliş ismi dillendiriliyor.

Her üç isminde AKP’nin ilimizdeki kurulmasında, gelişmesinde, hizmetlerinde büyük önem taşıyan görevler üstlendiğini söyleyen AKP’liler, Osman Zolan’ın anketlerde “en sevilen” başkan olarak çıktığını, Zeybekci’den boşalan başkanlık koltuğunu yaptığı hizmetler ile doldurduğunu, her şeyden önemlisi “Devamlılık” ilkesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin aksatılmadan sürdürüldüğüne dikkat çekiyorlar.

Sanal medyada her ne kadar, Osman Zolan haricinde bir başka aday arandığı belirtilse de, Ankara kulislerinde birileri, birileri için aracı olsa da, arkasına bakmadan, Denizli’nin geleceği için çabalayan ve çalışan; moralini hiç bozmayan Osman Zolan, kişiliği, çalışmaları ve halkın arasından olduğunu Denizli halkına ispat etmiş bulunmaktadır. Bu saatten sonra bir başkasının aday edilmesi, Zolan’ın kızağa çekilmesi AKP’ye yarar yerine zarar getirir.

Osman Yüksektepe, AKP Denizli il teşkilatının kurucu başkanı ve milletvekili Mehmet Yüksektepe ile birlikte ilimizde henüz AKP yokken çalışmalarını yapan, Bağbaşı gibi imar ve alt yapısı tam manasıyla olmayan bir beldede riskleri sırtlayarak başkanlık yapmış isim olarak ön plana çıkıyor. Kendisi Bağbaşı belediye kapandıktan sonra AKP saflarında sessiz bir nefer gibi çalışmış, dinlenmiş ve zinde bir isim olarak şimdi göreve hazırlanmaktadır.

Osman Yüceliş ise, İl Genel Meclisi’nin tatlı sert başkanı olarak hatırlanmaktadır. Kendisi İl Genel Meclisi’nin bugünkü şekillenmesinde görev alan, İl Özel İdare çalışmalarının Denizli sathına yayılmasında payı olan önemli bir kişidir. Üstelik cemaat yönü de vardır. Böyle bir ismin AKP saflarında belediye başkanı olması ilimizin kazancı olacaktır.”
Evet…
AKP tabanında şimdi bu formül konuşuluyor. Tutar mı bilemem. Olur mu bilemem.
Ama ilimizde geçtiğimiz mahalli seçimleri kıl payı alan ve bu mahalli seçimlerde işi hayli zor gözüken AKP’nin böylesine yıpranmamış, tecrübeli isimleri ön saflara sürmesinde yarar vardır diye düşünüyorum.
Her dönemde, “Onun adamı, bunun yandaşı” gibi sözlerle bazı kulislerde isimleri üfürülen “her dönemin adamı” adamların yerine, aktif siyasi geçmişi AKP’de başlayan, AKP saflarında önemli başarılara ve işlere imzasını atan “Üç Osman” gibi temiz isimlerin aday olması halkımızın taktirine şayan olmaz mı?

Herkes çok iyi bilir ki, Mahalli seçimlerde siyasi partilerin konumu hep ikinci plana düşer. Adayın kişiliği, durumu ön plana çıkar.
Son iç ve dış siyasi gelişmeler ile AKP’nin durumu ortadadır. Böyle bir ortamda yıpranmış isimlerin aday gösterilmesi, Ege’de son kale olarak kalan ve bu yüzden büyük önem taşıyan ilimizin belediye başkanlığının kısır çekişmeler ile kaybedilmesi AKP’nin zararına olacaktır.
Bence, bazı taban tarafından düşünülen “Osman”lar” formülünün AKP yönetimleri tarafından dikkate alınmasında yarar var.

Hani bizde bir söz vardır. “Benzer isi isim yan yana gelirse, aralarına gir ve dilek tut” derler.
Esprisi bile çok güzel olan bu cümlenin ilimize uğur getireceğine de inanıyorum.
O misal, Bende Üç Osman formülü gerçekten tutarsa, dilek tutacağım.

Yorumlar

hasan karamancı   -  Bağlantı 5 Kasım 2013, 08:46

pamukkalede çare yüksettepe. osman yüksektepeyi onaylıyoruz…

Fikret Sönmez   -  Bağlantı 26 Ağustos 2013, 16:35

Osman zolan beyefendiyi onaylıyoruz. Saygılarımla

Fikret Sönmez   -  Bağlantı 26 Ağustos 2013, 16:33

Av.Osman Zolan beyefendinin bu rdefa da Büyükşehir Belediye Başkanı olmasında Denizlimiz için saayılamayacak kadar faydalar var.Sselam ve Saygılarımla.

Fikret Sönmez   -  Bağlantı 26 Ağustos 2013, 16:30

Av. Osman Zolan Başkan’ın hem tecrübesi ve hem de sevilen sayılan birisi olarak yeniden ve bu defa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasında milletimiz ve memleketimizin hayırına olacağını düşünüyor,selam ve saygılarımı sunarım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı