REKLAMI GEÇ

Balıkları kim katletti?

Balıkları kim katletti?

Acıpayam İlçesi´ne bağlı Akalan Beldesi´ndeki Dalaman Çayı´na, fabrika atıklarının karışması sonucu binlerce balık öldü. Dalaman Çayı´nın Akalan Beldesi yakınlarında 3 gün önce başlayan balık ölümleri çayın 20 kilometrelik bölümünde gözlendi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2007 Pazar, 00:00

Dalaman Çayı’na, fabrika atıklarının karışması sonucu binlerce balık öldü. Dalaman Çayı’nın Akalan Beldesi yakınlarında 3 gün önce başlayan balık ölümleri çayın 20 kilometrelik bölümünde gözlendi. Kıyıya vuran ölü balıklar yürekleri sızlatırken sorumlular bulunarak bir an önce cezalandırılması istendi..

Özellikle Köke ve Çakır köylerinin bulunduğu mevkide, canlı balığın kalmadığı öne sürülürken Dalaman Çayı’ndan tarlalarını sulayan çiftçiler ise zehirli atık iddiaları yüzünden tedirgin oldu.  

Köylüler ve muhtarlar, balık ölümlerinin Akalan Beldesi’nde bulunan, AKP Denizli Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın da ortak olduğu yem ve süt fabrikasından sulama kanalına bırakılan atıklar yüzünden yaşandığını iddia etti.

Balık ölümlerinin fabrika atıklarından kaynaklanmadığını söyleyen Özkan ise “Burada 11 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Fabrikamızın atığının sulama kanalına aktığı doğrudur ancak balıklara zarar vermez. Biz süt, peynir ve yem üretiyoruz. Bu ürünlerin atıkları balıkları öldürmez” diyerek, kendilerini savundu.  Özkan, arıtma tesisinin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. Acıpayam Kaymakamlığı ise  balık ölümlerinin görüldüğü bölgelerden örnekler alarak  tahlil edilmesi istemiyle İzmir Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı