REKLAMI GEÇ

BELİRSİZLİK İNSANI ÖLDÜRÜR MÜ?

Denizli yerel seçimlere bir yıldan fazla zaman olmasına rağmen, belediye başkan adaylıklarına ve yeni kurulacak olan ilçelerin konumlarına kilitlendi. Kulislerde konuşulanları, habermiş gibi köşesine taşıyan bazı yazar çizer takımının aksine, ilimizde siyasi partilerimizde yaprak kımıldamıyor diyebilirim. Arkadaşlarımız birilerini, birilerine yakıştırıyor, sonra da onun arkasından kendileri de giderek, “Ben demiştim” demeye getiriyor. Oysa siyasi partilerin adaylık konusunda arayışları sürerken, basının ve medyanın çoğunluğunun AKP taraftarı…

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2013 Çarşamba, 12:20

Denizli yerel seçimlere bir yıldan fazla zaman olmasına rağmen, belediye başkan adaylıklarına ve yeni kurulacak olan ilçelerin konumlarına kilitlendi.
Kulislerde konuşulanları, habermiş gibi köşesine taşıyan bazı yazar çizer takımının aksine, ilimizde siyasi partilerimizde yaprak kımıldamıyor diyebilirim. Arkadaşlarımız birilerini, birilerine yakıştırıyor, sonra da onun arkasından kendileri de giderek, “Ben demiştim” demeye getiriyor.
Oysa siyasi partilerin adaylık konusunda arayışları sürerken, basının ve medyanın çoğunluğunun AKP taraftarı olmasından dolayı, onların lanse ettikleri muhalif partiler tarafından zıt olarak algılanıyor. Durum böyle olunca da, eskiden siyasi partilerin aday olması için kapılarını aşındırdığı güçlü isimler, bugün kendilerini bir koltuk kapmak için kulislerde pazarlamaya kalkışıyorlar.
Kimileri, ayrıldığı partisinden arkadaşlarını bile transfer olduğu partiye götüremezken, kimileri de mevcut partisi içine, kendisine destek olmak için gelmek isteyen arkadaşlarına “Gelmeyin. Olduğunuz yerde bekleyin” diyebiliyor.
Bu durum, siyasetçilerimizin siyasi partilerden umutlarını kestiğini, özellikle muhalif kanattaki siyasi partilerden kişilerin aday olmak konusunda tereddüt etmelerini ortaya çıkardı.
Belediye Başkanı Osman Zolan, -fısıltı gazetelerine göre- iktidar partisinin kurmaylarının, kendisine rağmen başkan arayışlarına girmeleri karşısında net bir tavır ortaya koymuyor. “Ben işimi yaparım, gerisi beni ilgilendirmez” kabilinden çalışmalarını sürdürüyor. Seçimler konusundaki sessizliğini sürdürüyor.
Oysa, Nihat Zeybekci ile birlikte projeler kalabilir, Zolan kendisini ispat etme noktasında yeni ve kendine has projeler ile ortaya çıkabilirdi. Güler yüzünün arkasında entrika çeviren birisi olabilirdi. Ama O, iyi niyet göstergelerinin dışına çıkmayarak, yola çıktığı arkadaşlarını –Nihat Zeybekci dahil- satmayarak suskunluğunu koruyarak Denizli için mücadele ediyor.
Sosyal medyada bizzat takipçileri ve Denizli halkı ile sohbet eden, şikayetleri bir bir değerlendiren Başkan Osman Zolan, hiç ama hiç seçimlerle ilgili bir açıklama yapmıyor, sorulan sorulara cevap vermiyor.
Son zamanlarda halkın arasına daha çok çıkmaya başlayan Başkan Zolan, AKP’de aday adayı bolluğu olmasına rağmen, aday olarak anılıyor; karşısına çıkacak olan adayların henüz hiçbir şey yapmaması karşısında artılarını yükselterek konumunu güçlendiriyor.
Osman Zolan ister aday gösterilsin, ister gösterilmesin; siyasi arenada kendisini ispat etmiş birisi olarak rahatça dolaşabilir. Dolaşıyor da.. Ancak, -olur da- kendisi mahalli seçimlerde aday gösterilmezse, halkın karşısına çıktığında, “Ben, bana verilen görevi layıki ile yerine getirdim. Denizli halkının yararına olacak bütün konularda cesur adımlar attım. Ama partim, siyasi yönden güven meselesi yaşadığından beni aday göstermedi. Takdir sizindir” diyerek, Nihat Zeybekci sonrası kendisine büyük sevgi gösterisinde bulunan halkın hislerine de tercüman olacaktır.
Yalnız, Zeybekci tarafından başlatılan projelerin devam edebilmesi, büyük bir köy gibi görünen ilimizin çehresini değiştiren ve henüz bitirilmeyen radikal uygulamaların arkasından “dere geçerken at değiştirilmez” deyişine ters bir yönde Zolan’da AKP’nin karar kılmaması ya da O’nu harcamamak ve gönlünü almak için yeni kurulacak ilçelerin birisinden belediye başkan adayı göstermesi haksızlık olacaktır.
Sanırım Denizli halkı da benim gibi düşünüyor.

Yorumlar

AHMET NALBANT   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 18:12

İMAMOĞLU SANA ŞU KADARINI KENDİ FİKRİMİ SÖYLEYEYİM.OSMAN BAŞKANI MERKEZEFNDİYE ADAY GÖSTERECEKLER DEMEDİ DEME

Zor Gözüküyor gibi!…   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 17:43

Sayın ZOLAN; Görevi aldığından bu yana hizmet olarak belediyecilik anlamda gereğini yapmaktadır. tekrar sezarın hakkı sezara derlermi zor gözüküyor, vermezlerse yazık olur , verilecek gibi de gözükmüyor..

hakan   -  Bağlantı 22 Mayıs 2013, 15:08

partilerinin isminde adalet geçiyor ama bu kelimeyi zerre kadar hayata geçiremeyen AKP,de padişahlık hakim malesef.Ulusal politikada başbakan ne derse o olur,denizlide de zeybekçi ağanın dediği oluyor,ne adaleti,ne partisi…bunların adalet,demokrasi anlayışları böyle işte.tek kişilik adalet bunların ki.ama ne zaman iktidardan düştüler,yanlarındaki yağcı takımı dağılırsa o zaman anlarlar ne yaptıklarını ama çok geç olacak bence.yazınız için tebrik ederim ama malesef zeybekçinin bazı takıntı ve davranışları yüzünden osman zolan ve o gibiler harcanacak…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı