REKLAMI GEÇ

Bir yılda 8 bin Denizli horozu satıldı

Bir yılda 8 bin Denizli horozu satıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2012 yılında 8 bin Denizli horozu, 6 bin adet de yumurta sattı. Denizli horozunun, Karadeniz, Antalya ve Konya’dan da meraklıları var.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2013 Pazartesi, 14:53

Denizli’de Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu, kentin simgesi, uzun ötüşleri, hastalıklara karşı sağlamlığı ve heybetli görünüşleri ile ünlü horozun, meraklısının çok fazla olduğunu söyledi.

Müdürlüğe gelerek, Denizli Horozu, civcivi ve yumurtası satın alan birçok vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Kutlu “Denizli Horozunun ırkını korumak için özel kafeslerimizde neslini devam ettiriyoruz. Meraklılarına Denizli Horozu, Denizli Tavuğu, civcivi ve yumurtasını da satıyoruz. Denizli Horozu, Tarım Bakanlığı`na bağlı Hayvan Irk ve Tescil Komitesi`nin, hayvan ırklarının tesciline ilişkin yönetmelik kapsamında hazırladığı rapor doğrultusunda 2006 yılında tescil edilmiştir. Denizlilerin yanı sıra özellikle Karadeniz, Konya ve Antalya bölgesine yoğun miktarlarda Denizli Horozu satıyoruz. Horozun meraklıları da çok” dedi.

Müdürlük bünyesinde faaliyet gösteren Denizli ırkı üretim birimince yetiştirilen Denizli Horozlarının genel olarak 100 başlık bir sürü halinde elde tutulduğunu açıklayan Kutlu, damızlık horozlar seçildikten sonra kalanların mart, nisan ayından itibaren yurdun çeşitli yerlerinden gelen taleplere göre satıldığını, mart, nisan, mayıs, haziran aylarında da civciv satışı yapıldığını ifade etti.

Müdür Kutlu “2012 yılında 8 bin Denizli Horozu ve tavuğu civcivi, 6 bin adette yumurta sattık. Yumurtaların tanesini 3 liradan, civcivlerin tanesini ise 7,5 liradan verdik. Müdürlük olarak yetiştirdiğimiz 2 yaşındaki Denizli Horozu’nu 100 liradan, Denizli tavuğunu ise 50 liradan satıyoruz. 2013 yılı sezonunu açtık. İlk etapta kuluçkadan çıkan 3 bin civcivle, 1000 yumurtayı satışa sunduk. Yılsonu itibariyle geçen yılın rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

denizli-denizli-horozu-nun-meraklisi-cok-ic

Yöre insanı horozunu korudu
Denizli’nin sembolü olan “Denizli Horozu”nun, renk ve vücut yapısı itibariyle ahenkli uzun ve güzel ötüşleriyle, ün yapan yerli bir ırk olduğunu ifade eden Müdür Kutlu, Denizli Horozu’nun bölgedeki insanların eskiden beri uzun ötüşlü horozlara gösterdikleri özen sonucu korunarak geldiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı