REKLAMI GEÇ

Bugün Dünya Barış Günü

Bugün Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü, bu yıl da dünyanın çeşitli bölgelerinde devam eden savaş ve şiddet olaylarının gölgesinde kutlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 10:08

Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda savaşların bir an önce durması, kan ve gözyaşının dinmesi dile getirilerek şöyle denildi:

denizli-dünya-baris-gunu-egitim-necdet-ozer

ÖZER: SAVAŞIN BİTTİĞİ BİR DÜNYADA YAŞAYALIM
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, açıklamasında “Savaşın tamamen bittiği, dostluğun, kardeşliğin ve insanlığın bütünleştiği bir dünyada yaşayalım” diyerek, şunları kaydetti:
“Maalesef Filistin başta olmak üzere, diğer Müslüman ülkelerdeki yaşanan can kayıpları bizleri derinden yaraladı. Şuanda ise Gazze’de sağlanan ateşkesi olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ancak kadın çocuk demeden, çok sivil insan canından oldu. Bu olay, medeni dünyada onur kırıcı bir insanlık ayıbı olarak tarihe geçmiştir.

Ülkemize komşu ülkelerde devam eden bu kargaşa ve belirsizlik, yeniden huzursuzluk kaynağı olarak karşımızda durmaktadır. Bunun da bir an önce çözüme kavuşması beklenti ve dileğimizdir. Bizler, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü vesile bilerek tekrar söylüyoruz, bölgenin en kısa zamanda huzura kavuşmasını, acıların dinmesini temenni ediyoruz.”

denizli-dünya-baris-gunu-zeytinci

MİMARLAR ODASI: BARIŞ İÇİN ÇABA GÖSTERİLSİN
Mimarlar Odası Denizli Şibesi’nden yapılan açıklamada da “Barış için yapılan mücadelelerin anısına düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne barış karşıtı politikalar ve savaşlarla girmektedir. Afganistan, Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Gazze, Ukrayna ve dünyanın pek çok ülkesinde bölgesel ve küresel ölçekte katliamlar, kültürel yıkımlar doğa tahribatları devam etmektedir” denilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Anadolu coğrafyasında ve bölgemizde şiddetin biran önce durdurularak toplumsal barışın sağlanması, doğa ve kültür değerlerinin korunması yaşamsal bir önem taşımaktadır. Toplum bilgisine kapalı kurgulanan barış süreci kuşkuludur. Bu ortamda; diktatörlük ve talan rejiminin inşası için, hukuk dışı operasyonlar, demokratik kuruluşlara baskınlar, savunma hakkının çökertilmesi, insan hakları ihlalleri ve özel yaşama yönelik ilkel ve gerici müdahaleler, büyük yağma kararlarının artarak devam etmesi düşündürücüdür.

İktidarın insana, doğaya ve kültürel değerlere karşı yürüttüğü savaş ve yağma politikaları karşısında Gezi ile simgeleşen milyonlarca yurttaşın gösterdiği tepki ve taleplerini meydanlarda barışçıl yöntemlerle dile getirmesi, Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmıştır. “Gezi Direnişi”nden bu yana yurdun birçok yerinde halkımız yaşam alanlarına, doğal, kültürel değerlere barışçıl yöntemlerle kararlılıkla sahip çıkmaya devam etmektedir.
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile bütün iktidar odaklarını; ülke içinde ve uluslararası alanda barış için çaba göstermeleri, komşulara yönelik saldırgan politikalardan vazgeçilmesi, doğa ve kültür değerleriyle savaşa son verilerek en temel insan haklarından olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının güvence altına alınması için uyarıyoruz.”

denizli-dünya-baris-gunu-egitim-is

EĞİTİM-İŞ: BARIŞ VE SEVGİ YAŞAM BİÇİMİ OLSUN
Eğitim İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Manir Anılır ise, günümüzde küresel emperyalizmin saldırganlığını bütün vahşetiyle sürdürdüğünü, dünyanın birçok ülkesinde sömürü ağlarını genişletmek için kan ve gözyaşı döküldüğünü belirterek, şunları kaydetti:
Bugün milyonlarca insan açlıkla karşı karşıyayken, bu insanlara yardım eli uzatmak yerine, kaynakların silahlanmaya ve savaşlara ayrılması, insanlığın büyük çelişkisidir. Sonu getirilemeyen çatışmalar, terör ve şiddet, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Ülkemizde ise emperyalizmin gönüllü taşeronluğunu üstlenen siyasal iktidarın, emperyalist çok uluslu mobilize terör örgütlerine sınır kapılarını açması, onlara her türlü desteği vermesi, Suriye’de ve ülkemizde insanların katledilmesine yol açmıştır.
Dünün AB’ye karşı İslam Ortak Pazarı savunucularının, bugün ABD ve AB’nin taşeronluğunu üstlenerek kan dökülmesine destek vermeleri yaşadığımız tarihsel bir musibettir. Dünyanın ilk antiemperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşını yaparak başta komşu halklarımız olmak üzere tüm mazlum uluslara bağımsızlık kapılarını açan Türkiye’nin bugün mazlum uluslara silah doğrultanlarla aynı safta yer alan bir siyasal iktidar tarafından yönetiliyor olması, antiemperyalist birlikteliğin kaçınılmaz olduğunu göstermektedir.
Eğitim-İş olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde sürmekte olan şiddet ve terör eylemlerini nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Barışın, sevginin ve hoşgörünün herkes tarafından yaşam biçimi olarak benimsendiği; savaşın, terörün, çatışmanın, şiddetin, kavganın olmadığı bir dünya dileklerimizle, tüm halkımızın ve dünya halklarının Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı