REKLAMI GEÇ

CADDELER VE IŞIKLAR

Son haftalarda ilimizde siyaset trendini yükseltmişken, geri planda kalan ve ilimiz insanını yakından ilgilendiren kent yaşamı ve sorunları konusunda yazdıklarım, gerçekten insanlarımızın ilgisini çekiyor. Günlük yaşantımızın bir parçası olan kaldırımlarımız, Otopark sorunu ve caddelerimizdeki trafik keşmekeşliği öylesine büyümüş ki, bizler günlük yaşantımızın ve hayat keşmekeşliğinin içersinde bu sorunların bizi ne kadar etkilediğinin farkında bile değiliz. “Önce insan” sloganı ile hareket eden, kent yaşamını,  insanların…

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2013 Salı, 10:10

Son haftalarda ilimizde siyaset trendini yükseltmişken, geri planda kalan ve ilimiz insanını yakından ilgilendiren kent yaşamı ve sorunları konusunda yazdıklarım, gerçekten insanlarımızın ilgisini çekiyor.

Günlük yaşantımızın bir parçası olan kaldırımlarımız, Otopark sorunu ve caddelerimizdeki trafik keşmekeşliği öylesine büyümüş ki, bizler günlük yaşantımızın ve hayat keşmekeşliğinin içersinde bu sorunların bizi ne kadar etkilediğinin farkında bile değiliz.

“Önce insan” sloganı ile hareket eden, kent yaşamını,  insanların refah düzeyini ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışan kurum ve kuruluşlar, yani belediyeler başta olmak üzere, -İl trafik komisyonu gibi-  komisyonlar da görev alanlar ne yazık ki masa başında oturarak karar veriyorlar. İnsanların düşünceleri, yaşantıları hiç birisinin umurunda değil.

Bu tür yazılarımın, İl trafik komisyonu başta olmak üzere ilgili kurumların masalarına konulduğunu  biliyorum. Ama her seferinde komisyon üyeleri tarafından tartışılmadan, iyi veya kötü olduğu araştırılarak karar verilmeden bir kenara konulduğunu da biliyorum.

Oysa, basın ve medya organlarında çıkan haberler dikkate alınarak, “bu insanlar ne demek istiyor?” diyerek, bahsedilen yerde araştırma yapılsa, (yukarılardan bir yerlerden gelen dikte kararlar yerine), biraz da halkın dediklerine kulak verilse, eminim bu yanlışların tümü giderilir. Ama bunların olabilmesi için duyarlı insanların olması gerekiyor. Denizli’yi seven ve önemseyen insanların görev alması gerekiyor.

İşte, Denizli Belediyesi “örnek cadde” Kayalık mahallesinde çalışmalarına başladı. Ancak yeni döşenen yerlerde de çöküntüler oluşmaya başladı. Çünkü sadece taşlar sökülüp, yerine yeniden taş döşeniyor. Yol zemini sağlamlaştırılmıyor. Üzerinden henüz üç yıl geçmeden paramparça olan Kayalık caddesinde, özel olarak dökülen taşların istenilen sağlamlıkta olmaması üzerine, eski tip taşlar  döşenmeye başlandı. Kayalık caddesinde hem emeklere, hem de milyonlarca liraya alınan taşların heba olması gerçekten üzüyor.

HAT MİNİBÜSLERİ VE TRAFİK

Daha önceki bazı yazılarımda, Hat minibüslerinin trafikte tehlike yarattığını, arkadan gelen araçlara dikkat etmeden durduğu yerden yola çıktıklarını, normal trafik seyri içersinde yolcu alabilmek için aniden duruşları ile kazalara sebebiyet verdiklerini  dile getirdim.

İzmir, İstanbul gibi büyükşehirlerde bile benzeri görülmeyen bu indi bindi anındaki kalkışların tehlikeli boyutlara varmamasını diliyorum.

Dikkat edin, hat minibüslerinin geçtiği bütün güzergahlarda trafik sıkışıklığı hat safhadadır. Halkımız tarafından artık kanıksanan bu durum, şimdi şerit ihlali ile hat safhaya ulaştı.

Özellikle Atatürk Caddesi üzerindeki ışıklarda bu durum sabah saatlerinde daha belirgin hal alıyor. Sabah saatlerinde Kaplanlar Camii yanından aşağıya inen ve Halk Caddesi’ne gidecek olan araçlar yukarıdan aşağıya doğru gelen araçlar, kırmızı ışıkta 50 metreye yakın bir kuyruk oluşturuyorlar. Ve orada belediye otobüs durağı var, kontrolsüz bir kavşak var. İnsanlar sabah mahmurluğu içersinde karşıdan karşıya geçiyorlar.

Hat minibüsleri, arkalarından kovalayan var gibi; sabahın o saatlerinde 50 metrelik mesafeden yeşil ışık yanar yanmaz dikkatsiz bir şekilde boş bulunan diğer karşı şeride geçerek hızlı bir şekilde ilerliyorlar ve Halk caddesine dönüyorlar.

Çok tehlikeli bir durum arzeden bu şerit değiştirme sırasında -Allah korusun-, bir yaya ya çarpabilir, ya da  diğer bir araca vurabilir.

Hatırlar mısınız? Çınar güzergahı kapatıldığında hat minibüslerinin haklı eylemlerine destek verdik. Acaba, Çınar açılmış olsaydı, aynı hareketleri orada damı görecektik?

Bunları anlamış değilim…

Yorumlar

Ata Dogan   -  Bağlantı 5 Nisan 2013, 08:22

Bunları biz okuyoruz ama belediye okuyor mu acaba? Cevap versinler neden yaptıkları her iş tırt çıkıyor.

Denizli İnsanı   -  Bağlantı 28 Mart 2013, 21:19

Denizlideki minübüs şoförlerinin trafikteki araç kullanımını gördükçe deliriyorum ve Denizli Belediyesine binlerce kez hak veriyorum minübüsler komple kalkmalı.Kendisinden başka hiç kimseye saygısı olmadan araç kullanan minübüsçülerden bıktık artık,adamlar hayatımızı çileye çeviriyorlar yola çıkarken sağa sola bakmazlar , istedikleri yerde dururlar dururken de minübüsün burnunu yola doğru çıkartırlar,başka araçlara değer vermezler vs. anlatmakla bitmez.Bu minübüs şoförleri ya adam gibi toplumsal saygı ve trafik değerleri eğitimine alınsın yada komple minübüsler kaldırılsın.Altarnatik olarak da tramvay ve otobüsler yeterli zaten Denizlinin ulaşım yükünü çekmeye.
Tüm bunların yanında Bağbaşı Mahallesinde altyapı çalışmaları devam ediyor ağır yüklü kamyonlar geçtikleri sokakları komple dağıtıyorlar , hergün geçtiğim 1038 sokağa gelip bakabilirsiniz perişan halde…

Mesut Aydin   -  Bağlantı 22 Mart 2013, 12:01

Sarayköyden başlayıp şehiriçinden(Yeni Bölge Hastanesi-Adliye-Koşuyolu-Çınar-Bağbaşı-Üçgen-İzmir yolu-Sevindik vs..hattında) geçip bir ucu Pamukkale-Karahayıta bir ucu Kocabaşa kadar uzanacak raylı ulaşım sisteminden bahsediliyordu..Denizliye yakışan o olur..

Tevfik KARATAŞ   -  Bağlantı 6 Mart 2013, 21:56

Denizli Belediyesi tarafından 9 yerde otopark yapımı için düğmeye basılmıştı ama otopark için kamulaştırma konusu mahkemelik olduğu yönünde duyumlarımız var.Denizli Belediyesinden bu konuda kamuoyu bir açıklama bekliyor.Neden bu kadar otoparkların yapımı geçikti?Ne zaman yapılacak?Otopark sorunu Denizli’nin sorunlarından önde gelenlerinden.İbrahim Bey halk adına bu konuyu da gündeme getireceğini umuyoruz.Selamlar.Kazasız günler dileriz.Tevfik Karataş Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı

blnt   -  Bağlantı 6 Mart 2013, 09:22

Yazınızda yazdıklarınız ne kadar doğru.
Ancak bu ülkede insanların önceliği diye mesaj verenler perde arkasında ranta öncelik veriyor ve verdikleri sürece bu anlattığınız olması gereken doğruların hiçbirisi olmaz.
Kayalık cad. dediniz ilk yapıldığında ben bile bu cad.nin ileride dağılıcağını söyledim.Çünkü traverten döşediler ki zayıf taştır(bina kaplamasında kullanılır yolda değil).Trafik Çınar kapanınca diğer güzergahların bu trafiğini kaldırmayacağını herkes söyledi. Bunların hepsinin altında rant vardı. Bilen biliyor kimlerin olduğunu.Ben de logar kapaklarından şikayetçiyim. Bir yolda bu kadar çok logar kapağı olmak zorunda mı? zorundaysa daha sağlam yapılamaz mı?

Tevfik Karataş   -  Bağlantı 6 Mart 2013, 06:23

İbrahim Beye trafik güvenliği konusundaki hassasiyeti nedeniyle teşekkür ederim.İl Trafik Komisyonuna Dilekçe ile başvuru yapılarak çalışıyor.Konu gündeme alınıyor ve karara bağlanıyor.Denizli Valiliği İl Trafik Komisyonu Başkanlığına bir dilekçe ile başvuru yapıldığında sistem çalışıyor.Gazetelerde yada köşe yazılarındaki konuları İl Trafik Komisyonu Başkanı(Vali Yardımcısı) yada Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından da gündem maddesi olarak alındığı da -nadirde olsa -görülmektedir.Derneğimizin düşüncesi İl Trafik Komisyonu kararları Valilik sitesinde yayınlanabilir.Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesine Mart 2014 yılında geceçeği için İl Trafik Komisyonu görevi sonlandırılıyor.Yerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) geliyor.Yetkiler Valilikten Belediyeye aktarılıyor. Karayolları Trafik Kanunda ,İl Trafik Komisyonunun Görev ve yetkileri yazılmıştır.
1. İl sınırları içinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak,
2. Trafiğin düzenli bir şekilde akımını sağlamak bakımından alt yapı hizmetleri ile ilgili tedbirleri almak, trafikle ilgili sorunları çözümlemek, bütün ülkeyi ilgilendiren Trafik Güvenliği Yüksek Kurulunun müdahalesini gerektiren hususları İçişleri Bakanlığına iletmek.
3. Karayolu taşımacılığına ait mevzuat hükümleri saklı kalmak üzere, trafik düzeni ve güvenliği yönünden belediye sınırları içinde ticari amaçla çalıştırılacak yolcu ve yük taşıtları ile motorsuz taşıtların çalışma şekil ve şartları, çalıştırılabileceği yerler ile güzergahlarını tespit etmek ve sayılarını belirlemek,
4. Gerçek ve tüzelkişiler ile resmi ve özel kurum ve kuruluşlara ait otopark olmaya müsait boş alan, arazi ve arsaları geçici otopark yeri olarak ilan etmek ve bunların sahiplerine veya üçüncü kişilere işletilmesi için izin vermek,
5. Bu Kanunla ve diğer mevzuatla verilen görevleri yapmak.Kazasız günler dileriz.
Tevfik Karataş Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı

ali onural   -  Bağlantı 5 Mart 2013, 20:53

byeri sulayıcı dövizin saraykaöy cad.sinde n aşagıya inmek için trafik lambalrınad abekleyin ben yaya olarak bana yeşil yandığın anda ilbadudan gelip hastane yönüne giden araçlarada yeşil ılık yanıyor allah aşkına bunu nereye söyletecekseniz söyleyin bunu düzeltsinler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı