REKLAMI GEÇ

Çinliler bu karışıma bayılıyor

Çinliler bu karışıma bayılıyor

Uzakdoğulu turistlerin Denizli’ye olan ilgileri artıyor. Türkiye’yi ve Denizli’yi ziyaret eden Uzakdoğuluların arasında Çinliler ilk sırayı çekiyor. Çinlilerin Denizli’deki uğrak yerlerinden biri de Acıpayam’daki Bi Mola Dinlenme Tesisi. Çinliler, buraya özgü özel bir karışım olan yoğurt, bal ve haşhaş ile hazırlanan karışıma bayılıyor. Bi Mola’nın işletmecisi Caner Doğan her gün 500-600 dolayında Çinli turist ağırladıklarını belirterek, “Bu karışıma bayılıyorlar. Bunun yanı sıra özel bitkisel kremler ve yağlara da ilgi gösteriyorlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2018 Pazartesi, 12:22

Denizli-Antalya Yolu’nu kullananların Acıpayam’daki uğrak yerlerinin başında Bi Mola Dinlenme Tesisi geliyor. Bu yeri özel kılan birkaç özellik var. Bunların başında da hazırladıkları bir karışım ile Çinlilerin vazgeçemediği bir mekan olması.

Ahmet Yaşar Doğan tarafından 30 yıl önce kurulan tesis, aradan geçen süre boyunca kendini yenileyen, yeni bağlantılar ile cazibesini artıran bir mekan haline gelmiş. Tesisin şimdiki işletmecisi ikinci kuşak olan Caner Doğan.

ÇİNLİLER SÜREKLİ GELİYOR
Bi Mola Dinlenme Tesisi’nin müdavimleri arasında ilk sırayı Çinliler alıyor. Turizm şirketleri aracılığıyla yapılan bağlantılar sayesinde Çinlilerin Denizli’deki kesin uğrak yerlerinden biri olan Bi Mola Dinlenme Tesisi, sunduğu tatlar ile de fark yaratıyor.

BU KARIŞIMA BAYILIYORLAR
Çinliler geldiğinde yanlarında rehberler bulunmasına rağmen, iletişim kurabilecek, satış yapabilecek düzeyde Çince bilen personel tarafından samimi bir şekilde karşılanıyor.

Çinilerin tesisteki ilk durağı ise çok özel bir karışımın bulunduğu stant oluyor. Yöreye özgü yoğurt, kaliteli bal ve özel hazırlanan haşhaş kullanılarak hazırlanan karışım, Çinliler tarafından çok beğeniliyor.

Bu ikramı geri çevirmeyen Çinli turistler, daha sonra tesisteki diğer ürünlere yöneliyor, yemek yiyor, özel bitkisel karışım, yağ ve kremlerin yer aldığı stantları ziyaret ediyor.

BİR YILDIR ÇİNLİLER GELİYOR
Tesisin işletmecisi Caner Doğan, daha önce Almanlara hizmet verdiklerini ve ürünleri çok beğendiklerini belirterek, iki ülke arasında bozulan ilişkilerin ardından Alman turistlerin ülkeye gelmemeye başladığını söyledi.

Doğan, “Uzun yıllar en büyük müşterimiz Almanlardı. Ancak, iki ülke arasında bozulan dostluklar, bizim de ticaretimizi olumsuz etkiledi. Alman turistler ile bağlantı kopunca, yeni arayışlara girdik ve Çinliler ile anlaştık. Bir yıldan bu yana yoğun bir şekilde Çinli turistler geliyor. Özel karışımımıza ve bitkisel ürünlere ilgi gösteriyorlar. Günlük Çinli ziyaretçi sayımız yaklaşık 500-600 dolayında oluyor” dedi.

Tesisi babasının kurduğunu ve işletmesini bir süredir kendisini üstlendiğini belirten Caner Doğan, “Bu karışım Çinlilerin çok ilgisini çekti. İkram ediyoruz ve bayılıyorlar. Her tur burada yaklaşık 20 dakika kalıyor, ihtiyaçlarını görüyor ve sonra yollarına devam ediyorlar” dedi.

REHBET AWUT: “ÇİNLİ TURİSTLER ÇOK İLGİ GÖSTERİYOR”
Turun rehberi Doğu Türkistanlı Adile Awut, bu güzergahı kullanan her grubun mutlaka uğradığı Bi Mola Dinlenme Tesisi’nin kendileri için çok özel olduğunu söyledi.

Çinlilerin bu tadı çok beğendiğini ve benimsediğini anlatan Adile Awut, “Burada sunulan lezzek, Çinliler arasında ayrı bir öneme sahip. Ülkelerine döndüklerinde de bu tadı yakınlarına anlatıyor, tavsiye ediyorlar” dedi.

Yorumlar

Omar   -  Bağlantı 2 Ocak 2024, 12:00

Hi… Do you sell your product online??

Aminatus Kadir   -  Bağlantı 26 Ağustos 2023, 01:18

Malezyalıyım ve 2023 Mart’ta dükkanınıza gittim, birkaç şişe haşhaş tohumu yağı aldım, haşhaş tohumu yağının ağızdan mı alınacağını yoksa sadece cilde mi sürüleceğini bilmek istiyorum.

Aisa   -  Bağlantı 29 Haziran 2023, 18:06

Do you sell your products online?

Michela   -  Bağlantı 2 Nisan 2023, 10:55

Hello, i would like to know if you can send me two/free bottles of your product in Italy. I can pay by card or paypal.
Please aswer me soon by mail

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı