REKLAMI GEÇ

ÇÖZÜM SÜRECİ

Son günlerin flaş konusu “Akiller” ve çözüm sürecine ilişkin yazılan yazıların, T.C. ve Bayrak krizi ile ilgili yorumların, düşüncelerin harman olduğu şu günlerde, insanlarımızın da kafaları karışmış gibi gözüküyor. Gerçi, yazılarıma yorum yapanların, sokakta beni görerek durduran insanların hemen hemen yüzde 90 oranı hükümet tarafından yapılan çözüm süreci ve akiller meselesinin yanlış olduğunu vurguluyorlar. Elbette arada bazı “arızalar” çıkacaktır. Demokrasilerde iyinin ve kötünün karşıtlığı…

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2013 Pazartesi, 13:43

Son günlerin flaş konusu “Akiller” ve çözüm sürecine ilişkin yazılan yazıların, T.C. ve Bayrak krizi ile ilgili yorumların, düşüncelerin harman olduğu şu günlerde, insanlarımızın da kafaları karışmış gibi gözüküyor. Gerçi, yazılarıma yorum yapanların, sokakta beni görerek durduran insanların hemen hemen yüzde 90 oranı hükümet tarafından yapılan çözüm süreci ve akiller meselesinin yanlış olduğunu vurguluyorlar.
Elbette arada bazı “arızalar” çıkacaktır. Demokrasilerde iyinin ve kötünün karşıtlığı olmadan güzellikler ortaya çıkmaz. Tartışmalardan, meşveret etmelerden güzellikler ortaya çıkacaktır. Yeter ki insanlar olayları siyasi parti tutar gibi “at gözlüğü” ile görmesin.
Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Başbakanlığı sırasında PKK sorunu için “Dağdaki bir avuç çapulcuya pabuç bırakmayız” diyerek, olayı küçümseyince bugünlere geldik. Bir ara DYP’nin iktidar olduğu dönemde terör sıfırlanmış konumda idi. AKP hükümeti ile birlikte sorun büyüdü, gelişti ve gelinen son noktada Bölücübaşı Apo’nun serbest bırakılması konuşulmaktadır. Bu kadar büyük yanlışlıkların olması sizce mantıklı mıdır?
Sayın Başbakan geçtiğimiz günlerde “Akilleri” protesto eden guruba “çapulcu” demişti. Ardından MHP tarafından Bursa ve İzmir’de yapılan mitinglerde o çapulcular milyonları aştı. Büyük kitlelerin protestolarında yanılma payı çok küçüktür. Hal böyle olunca da, devam ettirilen sürecin yanlışlığı ortaya çıkmıyor mu?
Hükümet tarafından, askerimize, polisimize, sivil insanlara, hatta bebeklere kurşun sıkanların Türk Milleti imiş gibi “Akil insanları” Türkiye sathına gönderme yanlışlığının yapılması, anketlerde bile insanlardaki infialin ne kadar büyük olduğu görülmektedir. AKP’ye yakın, başkanı “Akil insan” olan bir araştırma şirketinin anketlerinde bile bu yanlışlık yüzde 89 olarak verilmektedir. Aynı anketlerde Kürt kökenli vatandaşlarımız bile, bu sürecin yanlış olduğunu yüzde 78 oranlarında dile getirmektedir. Yani, ikna turları Türk Milleti’ne değil de, dağdaki insanlara yapılmalıydı. Eli kanlı olan, bugünlere gelinen süreçte insanlara kurşun sıkan onlardır. Bunun nesi savunulacak durumdur?
40 yıldır bu sorunun niçin bitirilemediğini hemen hemen bütün kesimler basın ve medya organlarında yer alan iddialar ile az çok biliyor. Dağdaki insanların “affedilerek” düze inmesiyle, Doğu ve G.Doğu illerindeki insanlarımızın başına her zamanki gibi “Size özgürlüğü ve Demokrasiyi biz getirdik” diyerek mafya gibi haraçcı çeteler olmayacaklarının garantisini kim verebilir?
Üstelik, süreç bozulmasın diye hükümet tarafından sessiz kalınan şu günlerde üniversitelerimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde çıkan olayların sorumlusu kimlerdir? PKK yandaşları değil midir?
Taviz verildiği zaman PKK ve yandaşlarının neler yaptıklarını hep birlikte görüyoruz. Böyle bir ortamda bu kadar büyük tavizlerin verildiği, Türk Milleti’nin adeta sindirildiği bir ortamda “Barış Süreci”nin geri tepmeyeceğini kim garanti edebilir? Kaldı ki, PKK’nın ana yuvası Kandil sınırlarımız içinde değildir. Terör örgütü nereye çekiliyor?
Olayın bir başka boyutu ise; gelinen süreçte İşçi Partisi ile TGB’nin protestolara öncülük etmesi AKP yandaşları tarafından oy oranları ile ölçülmekte, bir avuç insan olarak düşünülmektedir. Esas yanılgı bu insanları küçümsemek, her şeyi oy oranı ile ölçmektir. AKP’nin iktidara gelirken söylemleri, iktidarda iken yaptıkları ortada iken, kitlelerin yıllar sonra ortaya çıkarak protesto etmeleri siyasi gözle değerlendirilemez. Eğer siyasi gözle değerlendiren insanlar varsa, Taraf Gazetesi yazarlarından Mustafa Baransu’nun “İktidarın ömrü uzun sürmez” yazısını okusunlar.
Zira Atatürk Kurtuluş Savaşı mücadelesine girdiğinde etrafında kaç kişi vardı?
Eğer AKP yandaşları o gün Bayramyeri’ne gelselerdi, olayın boyutunu ve AKP’ye oy veren insanların orada da olduklarını görürlerdi. Bazı guruplar sessiz kitlelerin hislerine tercüman olarak ön plana çıkarlar. Önemli olan öncü gurup değil; geride bulunan sessiz çoğunluğun durumudur. Kalabalıkları oluşturan 7‘den 77’ye insanların olayı protesto etmesidir. Bunların arasında bütün siyasi partilerimizden insanlar vardı. Bunları görmemezlikten gelmek abesle iştigaldir.
Kısaca, “Gün doğmadan neler doğar” misali, yalancının mumu da yatsıya kadar yanar.

Yorumlar

osman   -  Bağlantı 3 Mayıs 2013, 21:15

Mustafa kardesim hepsini anlamak istedigin gibi anlamissin.milli gelir yuksek demedim.3000den 11000 ciktigi icin rekor dedim.dahada cikmasi lazim.gelismis ve gelismekte olan ve avrupa ulkelerinde saglikta katilimpayi vardir.ki bunlar sizin dediginiz gibi buyuk paralar degil.ozel hastaneye gidersen uzerini elbette odeyeceksin.borsayi oynamak demedim ,borsanin yuksek olmasi faizin tarihinin rekorunda yuzde 5 lerde olmasi tarihinin en iyi not artirimlarinin olmasida ekonominin yolunda oldugunu gosterir.ecevitgil 2002 lerde petrolun varili 20 dolarken 1.6 tl benzin satarken.varil simdi 100 dolar 5 lira olmasi normal.erdogan ecevitgilden ucuza satiyor benzini .hesap ortada.yani evvelden konan vergileri akp de devam ettirmis oluyor.akp sadece terorle mucalede basarili olamadi digerleri gibi.ama simdi 30 yildir devam eden teror bitecek.bu ulke ne batacak ne bolunecek.esas gozlerini acmasi gereken sizsiniz.

mustafa   -  Bağlantı 3 Mayıs 2013, 12:38

Sayın osman bey kardeşim milli gelir den bahsetmişsiniz madem milli gelir bu kadar yüksek neden bu mlli ğelirden memur-işci-emekli-çiftci alt tabaka pay almıyor sağlık demişsiniz sağlık resmen paralı oldu hasta olup eczaneye gittinizmi ilaç bedelinden çok katılım bedeli reçete bedeli ödüyorsunuz resmen saplık paralı sektör oldu özel hastane ye gidiyorsun özel hastaneye ücret ödemeye gücün yetmiyor borsa diyorsun borsayı oynayanlar kimler zenginler fabrikatörler borsa yükseldi diye ekonomi iyi ise böyle ekonomi anlayışı olmaz petrol varili 150 dolrlarda iken benzinin litresi 2,80 tl idi şimdi nerlerde biraz gerçekleri görün bu vatan hepimizin batarsak hepimiz batarız.gözleriniz biraz açın ltfn.

osman   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 21:26

Sayin Mustafa kardesim isim vererek beni takim tutar gibi parti tutmakla itham etmis.simdiye Kadar anap dyp mhp akp ye oy verdim.akp rekorlarla hizmet ettigi icin akp ye oy vermeye devam edecegim.ulasim saglik ekonomi ozellestirme hepsi rekor.yol yapimi hastane sayisi ve kalitesi adliye saraylari tren yollari Ucak yolculiklari ithalat ihracat kisi basi 11 bin dolar gelir hepsi rekor.uluslar arasi kredi derecelendirme kuruluslari tarihinin en yuksek turkiye notunu simdi verdiler.borsa 87000 ……dahalari akp Internet sitesinde.onceleri laiklik elden gidiyor diye bagirdilar olmadi.simdi tc boluncek demeye basladilar.bu teror bitecek.analar aglamayacak artik.

Necati   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 13:43

Yazılarınız ve tespitleriniz; gündemdeki süreç ve akillerin aklıyla hareket etmek isteyenlere rahatsız etmiş olabilir.Denizli halkının çoğunluğunun duygu ve düşüncelerini siz yerel basın olarak yansıtmak zorundasınız ve hür basın o zaman olacaktır.Gerçekler her zaman acıdır. saygılarımla.

Doğruya Doğru   -  Bağlantı 2 Mayıs 2013, 09:00

Tartışma zemininin yapısı tartışmanın kalitesini belirleyen yegane unsurdur. Burada sözü geçen arızalar lafını eleştirirken, tartışmanın kalitesi hakkında vurgu yapılmak istenmiş fakat yazarı can havliyle sarılırcasına savunmaya kalkan bir yorumcu diğer yorumculara at gözlüklüler diyerekten vurgusunu yaptığımız kalite hakkında dahada olumsuz bir tavır sergilemiş, hatta hiçbir fikri yokken neyi nezaman yaptığımız hakkında laflar söylemiş, ayrıca sanki yazarla aynı kalemden çıkmış şüphesini uyandırmıştır. Zaten bu yazı hakkındada başka yorumda bulunmak istemiyorum…

mustafa   -  Bağlantı 1 Mayıs 2013, 15:28

değerli ibrahim bey ağzınısa elinize sağlık yazılarınızı devamlı takip etmekteyim çok doğru teşhisler koyarak yazılarınızı yazmaktasınız yorumları okuduğumda Türkiye Cumhuriyetini kurarken mücadele edenler bu vatan için şehit gazi düşenler bazı kesimlere göre boşuna mücadele etmişler o malum kesim vatan bölünsün apo cezaevinden çıksın T.C. kalksın yani türkiye için için yansada umurunda değil o kesimlerin hilmi bey ve osman bey kardeşlerim takım tutar gibi parti tutuyorlar ben işci partisini sevmem doğu perinçeği sevmem oy dahi vermem ama şu anda İşci partisi akp den fazla milliyetçi vatanın bölünmemesi için akp den daha fazla çalışıyor.Başbakanımız bugün beyaz dediğine yarın siyah diyor 2007-2008–2009-2010-2011 de ne demişti Biz Apoyla görüşmedik görüştüğümüzü isbat etmeyen ŞEREFSİZDİR demişti en yakın 2012 de aynı lafı canlı yayında kullandı amam arkasından kalktı Apoyla görüşüoruz dedi başbakan yardımcısı dahi görüştüklerini inkar etti.Dün şehide kelle diyenler bugün barış için uğraşıyorlar.Benim ailecek oturup kalktığım kürtler var diyorlarki bizim KÜRT sorunumuz yok ama akp bir kürt sorunu çıkardı ve kaçakcılığı dahi meşrulaştırdı Türk bayrağıyla sokaklarda gezmek dahi suç oldu.Linç edilmel istenen polisler bu Memlekette tutuklandı.Ne diyelim Memleketi bölmek için Uğraşanların ve onlara büyük destek verenlerin allah Belasını versin.

cenk elkay   -  Bağlantı 30 Nisan 2013, 16:11

Değğerli İmamoğlu.. Yazını okudum, yüreğine sağlık. Ama aşağıda yorum yapan birkaç kişiye baktım, yazınızdaki arıza onlara neden dokunmuş anlamadım. Başbakan akil insanları protesto edenlere çapulcu dedi.Seçim meydanlarında ananı alda git dedi. Bu zatı muhteremler o zaman niye başbakanı ayıplamadı? Akılları başlarına yenimi gelmiş? AKP’yi eleştiren herkes, bu topluluğun dışında oluyor bunlara göre; ve bunlar kendilerini deşifre ediyorlar. Gün sizin gününüz ne diyelim. Bu devran elbet birgün döner ve sayın İmamoğlu’nun yazdıklarını sizde anlarsınız.
Durmak yok, at gözlüğü ile yola devam..

Doğruya Doğru   -  Bağlantı 30 Nisan 2013, 09:12

Kendinden başkalarına “arızalar” demekle siyasi düşüncesinin ele geçirdiği bir zihniyetin kaleme aldığı bir yazı olduğu apaçık belli olan, sonraki paragraflarınında bu yönde olduğu girişinden belli olan yazılara saygı duymak yerine “Yüce Türk Milleti Şehit vermek yerine, böyle sert sözlerle muhalefet yapanları duymayı tercih edecektir” sözünün sahibi Mehmet barlas gibi yazarların fikirlerini saygı duymak bana daha doğru geliyor. Elbette muhalefet olacaktır ama doğruyla yanlışı bir arada değerlendirmek, siyasi düşüncenin ele geçirdiği zihniyetlerle değil,mantıklı zihniyetlerin siyasi düşüncelere yön verdiği oluşumlarla olacaktır. Aksi oluşumlar görüldüğü üzere kendini ele vermektedir.

hilmi   -  Bağlantı 30 Nisan 2013, 01:12

Perinçek Apo ile görüşürken kandilde ve sarmaş dolaş hatıra fotoğrafları çektiriken neredeydi bu İP’li kardeşlerimiz ok merak ediyorum…
Benim gördüğüm şu ki CHP,MHO ve ulusalcılar büyük bie korku içindeler terörü AKP bitireceği için…olay sadece iktidar kavgasıdır yani… yoksa zaten bu terör olayı da bayrak,vatan millet davasından çok öte bir rant kavgasıdır…bu işten çok ama çok kişiler ekmek yemekte, çok ama çok kişiler siyaset yapmaktadır… Mesele AKP’nin verdiği söylenen taviz meselesi değildir…ortada taviz yok…ortada giden yok…vatan bayrak yerli yerinde…dünya yerinden oynatamamış bir iki adam mı oynatacak…Bunlar tamamen çığırtganlıktan öte değil…aynı AKP ilk iktidara geldiğinde “laiklik elden gidiyor,şeriat geliyor” çığırtganlığı gibi…10 yıl geçti;şeriat geldi mi?hayır…laiklik elden gitti mi? hayır…

osman   -  Bağlantı 29 Nisan 2013, 21:24

sayin imamoglu sizin goruslerinize karsi elstiri yapan kisilere “ARIZA”demenizi protesto edip ayipliyorum.yaziklar olsun.devamli akp karsitligi yazilar yazarak esas at gozlugunu cikarmasi gereken sizsiniz.sizi objektif olmaya davet ediyorum.isci partisi ve tgb nin bu toplulukta karsiligi yoktur.ataturk olsaydi bu sorun coktan cozulmustu.sorun sahte ataturkculerde ve ondan nemalananlarda.yapilacak anayasa dan sonra halk oylamasina gidilecektir.son soz TURK MILLETININDIR.SELAMLAR

Necati   -  Bağlantı 29 Nisan 2013, 17:26

Sayın İmamoğlu, Biz dün ne dediysek bugün de onu diyoruz. Siz burada gazeteci kimliğinizle çarşıdaki, sokaktaki,bağındaki, bahçesindeki insanımızın sesine kulak vermek zorundasınız elinize yüreğinize sağlık. saygılarımla.

kürşat ALPEREN   -  Bağlantı 29 Nisan 2013, 15:10

ibrahim bey gardeşim yorumlarınıza katılıyorum.çok yerinde teşekkür ederim.eline ve yüregine sağlık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı