REKLAMI GEÇ

Dalaman’a bir darbe de DESKİ’den

Dalaman’a bir darbe de DESKİ’den

Kirlilik nedeniyle her geçen gün canlı yaşamının giderek azaldığı Dalaman Çayı’na belki de en büyük darbelerden biri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DESKİ’den geldi. DESKİ, daha önce çöken kanalizasyon hattını yenileyip yine Dalaman Çayına bağladı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2014 Çarşamba, 10:40

Acıpayam’dan başlayıp Muğla’ya kadar uzanan Dalaman Çayı, kirlilikten her geçen gün biraz daha ölürken, belki de en büyük darbe Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden (DESKİ) geldi. Acıpayam’ın altyapısını yenileyen DESKİ, Gedikli Mahallesi’nden geçirdiği boruları, Dalaman Çayına getirip bıraktı.

DESKİ: ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNEMLİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin dün tüm medya kuruluşlarına basın bültenleri gönderilerek, Acıpayamlı çiftçilerin taşkınlardan kurtarılacağı bildirildi. Konuyla ilgili fotoğraf da gönderilirken, “Gelecekte bölgede yaşanması muhtemel atık su hattındaki arızaların önüne geçmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, atık su kolektör hattını genişleterek, 600’lük, 2 bin 500 metre uzunluğundaki şebekenin yapım işine başladı” denildi.

kanalizsyon1

BORU HATTINI ÇAYA BAĞLADILAR
Ancak, atık su hattının yenilenmesinin o kadar da masum olmadığı Acıpayamlı gazeteci Acıpayamgazetesi.com’un sahibi Ramazan Alkan’ın çektiği fotoğraflarla ortaya çıktı. Alkan’ın çektiği fotoğraflarda, DESKİ’nin döşediği 2 bin 500 metrelik hattın ucunun Dalaman Çayına bırakıldığı net şekilde ortaya çıktı.

BAŞKAN: BİLGİM SINIRLI
Denizlihaber’in telefonla ulaştığı Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, bölgede bir arıtma tesisi planlandığını, çalışmanın bunun altyapısını oluşturmasının düşünüldüğünü, konuyla ilgili detaylı bilgisi olmadığını, projeyi DESKİ’nin yürüttüğünü, bilgisinin sınırlı olduğunu, ancak araştıracağını söyledi.

ACIPAYAMLILARDAN TEPKİ
Acıpayam’ın kanalizasyonunun Dalaman çayına bırakılacak olması Acıpayamlıları çileden çıkardı. Bölge sorunları ile ilgilenen Girenizliler Derneği’nin kurucularından olan Mustafa Ünal duruma tepki gösterdi. Ünal, “DESKİ’nin yaptığı açıklamada, ‘atık su’ dedikleri, Acıpayam’ın kanalizasyonudur. ‘Acıpayam Ovası’ndaki tarlalara taşmasın’ dedikleri kanalizasyon nereye akıyor? Dalaman Çayına… Sonra Gireniz’deki tarlalara ve tekrar Acıpayam pazarına. Böyle düşündürücü bir döngü işte. Önce arıtma tesisini yapın da alkışlayalım” dedi.

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 23:51

Bir zamanlar tertemizdi. Daha fazla su akardı. Böyle cennet yerlere sahip çıkmayanları en şiddetli şekilde kınıyorum. Yazık.

hikmet   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 09:07

YEDİĞİMİZ KAVUNLARIN KARPUZLARIN DOMATES BİBERLERİN PATLICANLARIN KANALİZASYON SUYUYLA SULANMASI MİDE BULANDIRICI DEĞİLMİ?? BU YİYECEKLER ÜLKEDEKİ HERKEZİN SOFRASINA GİDİYOR BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMASI LAZIM.

Zeki Akakça   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 11:55

Beyağaç ta Akçay’a bağlı yıllardır hemde 2 köyü ile beraber,Acıpayam-Eski köy ve diğer yerlerde de çaylara bağlı yıllardır. Ne olacak ki … Bize bir şey olmaz. Yasaldır onlar yasal 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı