REKLAMI GEÇ

Hayvan gübresi ve Akalan’ın toprağı, kavuna lezzet katıyor

Hayvan gübresi ve Akalan’ın toprağı, kavuna lezzet katıyor

Acıpayam’ın Akalan Mahallesi’nde ünlü Akalan kavununun hasadı devam ediyor. Üretici tarladaki toptan satış fiyatlarını düşük buluyor, tarlaya hayvan gübresi attıklarını, bu nedenle kavunun lezzetli olduğunu söylüyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2017 Cumartesi, 18:22

Acıpayam bölgesinde lezzetli kavunlarıyla ünlü Akalan’da kavun ve karpuz hasadı devam ediyor. Üreticiler, kavunun kilogramını tarlada 75 kuruş, karpuzu ise 35-40 kuruş arasında satıyor. Antalya-Acıpayam Yolu üzerindeki satış noktalarında ise, kavunun kilogramı 15.-2 TL, karpuz ise 1 TL’ye satılıyor.

Akalanlı kavun üreticisi Şükrü Ahmet Deyneli, “Akalan’ın kavunu lezzetli oluyor. Bunun nedeni cinsi değil. Sonuçta her yere aynı tohum ekimi yapılıyor. Birincisi toprağımız kavun üretimi için çok elverişli. İkincisi buralarda kavunun yetiştirildiği arazilere hayvan tersi (gübre) atılır. Hayvan atığı, kavuna lezzet katıyor” dedi.

Ömer Çoban isimli üretici ise, “Fiyatlar tüketiciye yüksek gelebilir ama bize göre düşük. Zarar etmiyoruz ama fazla para da kazanmıyoruz. Zira akaryakıt, gübre ve diğer giderler oldukça yüksek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı