REKLAMI GEÇ

Bağımlılıktan korunmayı öğrendiler

Bağımlılıktan korunmayı öğrendiler

Acıpayam Devlet Hastanesi tarafından ilçede bulunan binin üzerindeki öğrenciye ‘Zararlı Alışkanlıklardan Korunmanın Yolları’ konulu eğitim verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2017 Çarşamba, 09:35

Toplumsal bilinci arttırmak, okul çağındaki çocukların eğitim ve öğretim hayatına katkı sunmak adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde yürütülen projelere bir yenisi daha eklendi.

Acıpayam Devlet Hastanesi tarafından başlatılan okullarda ‘Zararlı Alışkanlıklardan Korunmanın Yolları’ konulu eğitimlerle binin üzerinde öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimleri düzenleyen Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Hulusi Deniz Oğuz, birçok hastalığın önlenebilir nedenleri arasında yer alan ve erken ölümlere neden olan tütün kullanımının günümüzde küresel bir salgın olma özelliğini arttırarak devam ettirdiğini söyledi.

Oğuz, “Dünyada her yıl 5 buçuk trilyon sigara üretilmektedir. Bugün dünyada 1,1 ile 1,3 milyar kişi sigara veya diğer tütün ürünlerini kullanmaktadır. Bu sayı 15 yaş üstü dünya nüfusunun 1/3’üne denk gelmektedir. Bunun 2025 yılında 1,6 milyara 2030 yılında ise 2 milyara ulaşması beklenmektedir. Sigara içenlerin çoğunluğu sigaraya 20 yaşından önce başlarlar. Sigarayı bir kez deneyen her üç gençten biri bağımlı hale gelmektedir. Bunu dikkate alarak Acıpayam’da bulunan okullardaki öğrencilere Kötü Alışkanlıklardan Korunmamın Yolları konulu eğitim düzenledik. Özellikle ilk sigarayı denememeleri için uyarılarda bulunduk ve zararlarını anlattık” dedi.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz Dr. Berna Öztürk, ülkemizde her yıl 100 binden fazla kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini ve sigara kullanımının ilkokul çağındaki çocuklara kadar indiğini söyledi.

Okullarda verilen eğitimlerle sigara kullanımının önüne geçmeyi planladıkları belirten Öztürk, “Birlik olarak verdiğimiz sağlık hizmetinin yanında öğrencilere yönelik yaptığımız projelerle de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Organ Nakli Haftasında öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle öğrencilerimizin organ bağışına olan duyarlılıklarını arttırdık. İlçelerde yürüttüğümüz Göz Taraması projesiyle erken yaşta gözde oluşan sorunları çözdük. Son olarak Acıpayam’da yürüttüğümüz ‘Zararlı Alışkanlıklardan Korunmanın Yolları’ eğitimiyle binin üzerinde öğrenciye eğitim verdik. 2017 yılında da daha fazla çocuğa ulaşmak için projelerimiz devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı