REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı STK’ların gündemi Dalaman Çayı

Acıpayamlı STK’ların gündemi Dalaman Çayı

Acıpayam’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üyeleri kahvaltılı tanışma etkinliğinde bir araya geldi. Etkinliğin gündemini ise Denizlihaber.com’un da “Toroslar’dan Akdeniz’e Dalaman Çayı” başlıklı yazı diziyse dikkat çektiği yörenin en önemli su kaynağındaki kirlilik oluşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 14:20

Acıpayam Dernekler Birliği’nce düzenlenen tanışma etkinliği, Pamukkale’nin Zeytinköy Mahallesi’ndeki 80. yıl Öğretmenler Evi’nde gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı kahvaltıda sohbetler edilirken, Dalaman Çayı’nda yaşanan kirlilik de ele alındı.

denizli-acipayam-girenizliler-dernegi-dalaman-cayini-konustu-2

Etkinliğe katılan Yassıhüyüklüler Derneği Başkanı Ramazan Kanık, Acıpayamlar Derneği Başkanı Nurcan Çağırgan, Girenizliler Derneği Başkanı Mehmet Öztan ve Kumafşarlılar Derneği Başkanı Ramazan Afşar, yaptıkları konuşmada birlik-beraberlik mesajları verdi.

Dalaman Çayı’ndaki kirliliğin de dile getirildiği etkinlikte, Acıpayam Belediye Başkanlığı ve AK Parti’den milletvekili adayı da olan veteriner hekim Emin Okkaya, “Acıpayam Dalaman Çayı’na kanalizasyon bağlamak vatana ihanettir” dedi.

Acıpayam Dalaman yolu ve Dalaman Çayını savunduğu için DESKİ’deki görevine son verildiğini söyleyen Girenizler Derneği Kurucu Başkanı Sabit Kızılhan da, akarsulara kanalizasyon bağlamanın suç olduğunu ifade etti.

denizli-acipayam-girenizliler-dernegi-dalaman-cayini-konustu-1

Girenizliler Derneği yöneticisi Mustafa Ünal ise, başta Dalaman Çayı’ndaki kirlilik sorunlarını 10-15 yıldır gündemde tutmaya çalıştıklarını ve siyasilere her platformda sorunları ilettikleri, ancak hiçbir gelişme olmadığını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı