REKLAMI GEÇ

Denizli Hayvan Dostları’ndan tüyler ürperten iddia: “Denizli’de katliam var”

Denizli Hayvan Dostları’ndan tüyler ürperten iddia: “Denizli’de katliam var”

Denizli Hayvan Dostları Derneği, Acıpayam’ın Sırçalık Mahallesi yakınlarında uyuşturucu iğne ile vurularak arazide ölüme terk edilmiş 100 dolayında sokak hayvanının bulunduğunu iddia etti. Acıpayam Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise hayvan ölümleriyle belediyenin ilgisinin olmadığı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2019 Pazartesi, 11:39

Denizli, önce Yeşilova Salda Canları, ardından da Denizli Hayvan Dostları Derneği’nin sosyal medyada yaptığı paylaşım ile çalkalandı.

Acıpayam’ın Sırçalık Mahallesi yakınlarında, açık arazide uyuşturucu iğne ile vurularak ölüme terk edilen 100 dolayında sokak köpeğinin bulunduğunu iddia eden hayvan dostları, paylaştığı video ile de iğne nedeniyle ölen bir hayvanın görüntüsünü paylaştı.

“Denizli’de katliam var” hasgtagı ile paylaşılan görüntü ve yorumda çoğu yavru olan 100 civarında köpeğin uyuşturucu iğne ile vurularak toplandığı ve kimsenin görmeyeceği düşünülen araziye baygın halde atıldığı öne sürüldü.

İhbar üzerine bölgeye DOHAK Derneği üyelerinin gittiği, sağ kalan birkaç yavruyu kurtardığı ve korumaya aldığı, durumun da jandarmaya bildirildiği ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN SORU:
Dernek üyeleri paylaşım kadar dikkat çeken bir soruyu da gündeme getirdi. Hayvanseverler, “Sadece belediye veterinerinin gözetiminde yapılabilen bu uyuşturucu iğnelerle bu canları kim topladı, yasaya aykırı bir şekilde bu araziye kim attı?” diye sordu.

ACIPAYAM BELEDİYESİ: “BİZİMLE İLGİSİ YOK”
Yaşanan katliamın ardından gözlerin çevrildiği Acıpayam Belediyesi’nden net bir açıklama geldi. Belediye yetkilileri, yaşanan olayla Acıpayam Belediyesi’nin bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Olay bize intikal ettiği andan itibaren jandarma ile titiz bir çalışma yürütülmüş, ölen 3 köpek jandarmadan tutanakla teslim alınarak, gömülmüştür. Olayın ardından belediyede kullanılan uyuşturucu iğneler jandarmaya verilmiş, hayvanlarda bulunan iğnelerle bir benzerlik taşımadığı kanıtlanmıştı. Yaşanan olayı şiddetle kınıyoruz. Acıpayam Belediyesi olarak bugüne kadar sokak hayvanları konusundaki politikamız, ilgili kanunlar çerçevesinde ilerlemektedir. Sokak hayvanlarının korunması, sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmeleri için belediye imkanları dahilinde çalışmalarımız titizlikle sürmektedir” dedi.
Belediye yetkilileri, bölgeye atılan hayvan sayısının ise 50 dolayında olduğunu açıkladı.

JANDARMA SORUŞTURMA BAŞLATTI
Hayvanseverlerin tepkisini çeken olayın ardından jandarma soruşturma başlattı. Hayvanların hangi bölgeden toplandığı ve araziye atıldığının tespiti için çalışma başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı