REKLAMI GEÇ

ASTAŞ hisselerinin değeri araştırılıyor

ASTAŞ hisselerinin değeri araştırılıyor

Denizli İl Özel İdaresi, arsasından sonra hissedarı olduğu ASTAŞ’taki hisselerini de satacak. İl Genel Meclisi, hisselerin değer tespiti için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurdu. Arsalar için bilirkişi tarafından belirlenen 61 milyon 825 bin TL değeri, “Afaki” bulan Gürlesin, yapılan haberleri eleştirmişti. Şimdi hisseler için belirlenecek değerin satışta ne kadar dikkate alınacağı merak konusu…

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2014 Pazartesi, 17:56

Denizli İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Meclis’te grubu bulunan partilerin verdiği önerge ile daha önce arsaları ve makinaları satılan ASTAŞ’ın İl Özel İdaresi’ne kayıtlı yüzde 26,45 oranındaki hisselerinin satışı konusunda değer tespiti yapılması için komisyon kurulması görüşüldü.

Grup Başkanvekilleri, daha önce arsaların satışı ile ilgili yaşanan tartışmaların hisse satışında yaşanmaması için böyle bir komisyon oluşturularak değer tespiti yaptırılmasının önemli olduğunu vurgulandılar.

Daha sonra hisse değeri tespiti için 13 kişilik komisyon oluşturulmasına karar verildi. Osman Yüceliş, Ahmet Ateş, Mehmet Çelik, Erdoğan yalçın ve Hakan Orhan’ın görev aldığı İl Genel Meclisi AR-GE Komisyonu’na ilave olarak, Ak Parti’den Avukat Mehmet Ali Gölcüklü, CHP’den Avukat Bekir Çapar, MHP’den Özer Küçükçal’ın da dahil edilmesine oy birliği ile karar verildi. Ayrıca komisyona meclis dışından bir şehir plancısı, bir emlak uzmanı, bir mimar, bir inşaat mühendisi ve bir yeminli mali müşavir atanacak. Bu komisyon bu ay içinde araştırmalarını yaparak, belirleyeceği hisse bedeli ile ilgili raporu İl Genel Meclisi’ne sunacak. Buna göre hisselerin satılıp satılmayacağına karar verilecek.

BELİRLENEN BEDEL DİKKATE ALINACAK MI?
Bilirkişinin 61 milyon 825 bin TL değer biçtiği arsaların 7 milyon TL gibi bir rakama satılması karşısında, yapılan haberlere tepki gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bu bilirkişi raporu çok afaki. Yüksek bir rakam. Bunu dikkate almayın” değerlendirmesinde bulunmuştu. Hisselerin değer tespiti için kurulan komisyonun belirleyeceği rakama satışta uyulup uyulmayacağı ise merak konusu.

Öte yandan İl Genel Meclisi’nde 5 kişilik denetim komisyonu gizli oyla seçildi. Komisyonda yine Ak Parti 3 kişi ile en çok temsil edilen parti oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı