REKLAMI GEÇ

Acıpayam iyi değil. Halk perişan, sorularına yanıt bekliyor

Acıpayam iyi değil. Halk perişan, sorularına yanıt bekliyor

20 Mart’ta 5.5 büyüklüğündeki depremle yıkım yaşayan, 31 Mart’ta bu kez 5.1 ile büyük korku yaşayan Acıpayam’da hayat bir türlü normale dönmüyor. İlçe halkı tedirgin bir bekleyiş içinde ve sorularının yanıt bulmasını istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 20:43

Acıpayam, 20 Mart’ta 5.5 büyüklüğünde depremle sarsıldı. İlçede yıkım yaratan depremin artçıları da büyük oldu. 31 Mart’taki 5.1 büyüklüğündeki ikinci sarsıntı ilçe halkını tam anlamıyla paniğe sürükledi.

Depremin ardından 21 gün geçti. Artçıların sayısının giderek azalmasıyla yavaş yavaş nefes almaya başlayan Acıpayamlılar, şimdi de kara kara ne yapacaklarını düşünüyor.

YIKIMIN BÜYÜK OLDUĞU MAHALLELERDE BELİRSİZLİK VAR
Depremin büyük yıkım yarattığı Oğuz, Kırca, Apa, Yassıhöyük, Ovayurt, Karahüyük, Ucarı, Yeniköy mahallelerinde evler büyük hasar gördü. Deprem bu mahallelerde evlerin neredeyse yüzde 80’ini oturulamaz hale getirdi. Özellikle Oğuz ve Kırca Mahalleleri’nde depremin ağır hasar verdiği evler yıkılmaya, molozları toplanmaya başladı.

HALK HALA ÇADIRLARDA KALIYOR
Deprem sonrası ilk andan itibaren bölgeye ulaşan ekipler, vatandaşların acil konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için çadırlar kurmaya başladı. Kırca’da çayıra kurulan çadır kentte yaşam devam ederken, diğer mahallelerde vatandaşlar çadırlarını evlerinin bahçelerine, ya da yakın yerlerine kurdu. Bunun en önemli nedeni de hayvanlarına uzak kalmamak, bakımlarını rahat yapabilmek.

SEÇİM SONRASI UNUTULDUK
Acıpayamlılarda ortak görüş, özellikle seçim sonrası unutuldukları yönünde. Bölgede ihtiyaçların ve sorunların giderek arttığını belirten vatandaşlar, belirsizliklerin de ortadan kaldırılmamasından yakınıyor.

Depremin hemen ardından devlet tarafından konteynır konut sözünün verildiğini, ancak aradan geçen sürece rağmen bunun karşılanmadığını belirten vatandaşlar, banyo yapacak bile yerlerinin olmamasından yakınıyor.

BELİRSİZLİKLER ORTADAN KALKMALI
İlçe halkı, belirsizlikler içinde yaşamaktan yorulduklarını belirterek, “Deprem sonrası panik havası dağıldı, ancak belirsizlikler bizi daha fazla paniğe itiyor. Söz verilen konteynırlar gelmedi, hala çadırlarda yaşıyoruz. Acıpayam’ın afet bölgesi ilan edildiğini basından öğrendik. Ancak kimse bize gelip de ‘şu yapılacak’ demiyor. Depremde yıkılan ve ağır hasar gören evlerimiz ne olacak? Yerlerine yeni evler ne zaman ve hangi şartlarda yapılacak? Devlet bu evlerin yapımını üstlenecek mi? Acıpayam’da hayat ne zaman normale dönecek?” diye soruyor.

YARDIMSEVERLER İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR
Acıpayam’ın çevreci çalışmalarıyla dikkat çeken isimlerinden Mustafa Ünal, ilçe halkının yaşadığı sorunları, taleplerini ve onlara uzanan yardım ellerini sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor.

İlçe halkının sorunlarını gündeme getiren Mustafa Ünal, yardım çağrıları da yapıyor.

İLHAN ÖZCAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Acıpayam’ın önemli isimlerinden biri olan İlhan Özcan da yardıma koşanlardan biri. Özellikle Kırca Mahallesi’ndeki çadır kenti sık sık ziyaret ettiğini belirten İlhan Özcan, son ziyaretinde dağ gibi yığılan çamaşırları gördükten sonra harekete geçerek, bölgeye çamaşır makinası ve deterjan gönderdiğini söyledi.

İlçede yapacak çok daha fazla işin, çözülecek çok fazla sorunun olduğunu belirten İlhan Özcan, hem yetkililere, hem de yardımseverlere Acıpayam’a yardım elinin uzatılmasını istedi.

Yorumlar

HÜSEYİN SARISOY   -  Bağlantı 11 Nisan 2019, 10:10

İlhan abinin bu davranışının örnek teşkil etmesini diliyorum inşallah herkes aynı duyarlılığı gösterir.teşekkürler İLHAN ÖZCAN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı