REKLAMI GEÇ

Kaymakam Kalkar gençlere seslendi

Kaymakam Kalkar gençlere seslendi

Denizli’nin Acıpayam İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkum edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2013 Cumartesi, 19:35

 

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, gençlere seslendi.

19 Mayıs’ın Büyük Önder’in Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olduğunu söyleyen Kaymakam Uğur Kalkar, mesajında şunları söyledi:

“Millet olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yurdumuzun her köşesinde büyük bir coşku ve sevinçle kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkum edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcıdır. Büyük Önder’in Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını
yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur.

Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra, bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır. Gençlerimizin devletine ve demokrasiye bağlı; hukuka ve insan haklarına saygılı, kendine güvenen ülke ve dünya meselelerine çözüm üreten fertler olması hepimizin ortak arzusudur.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, çok çalışarak sorunlarını akılla, bilgiyle, diyalog ve dayanışma içerisinde çözmelidir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı