REKLAMI GEÇ

Engellilerin önündeki engeller kalkacak

Engellilerin önündeki engeller kalkacak

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 35 okulda eğitim ve öğretimlerine devam eden engelli öğrenciler Kaymakam Uğur Kalkar’ı ziyaret etti. Kalkar, “Engelli vatandaşlarımızın eğitimin dışındaki diğer alanlarda da karşılaştıkları zorluklar giderilecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 13 Aralık 2013 Cuma, 10:19

Acıpayam’da 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilçe genelinde 35 okulda 44’ü kız 58’i erkek olmak üzere toplam 102, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ise 277 engelli öğrenci eğitim ve öğretimine devam ediyor.

Osman Manisalı İlkokulundaki özel eğitim alt sınıfı öğrencileri ile kaynaştırma sınıflarına devam eden engelli öğrenciler, Kaymakam Uğur Kalkar’ı makamında ziyaret etti. Osman Manisalı öğretmen ve okul idarecileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak’ın da hazır bulunduğu ziyarette, engelli öğrenciler ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri günde getirildi.

İlçede engellilerin eğitimleri ile ilgili yürütülen eğitim faaliyetler hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, “İlçemizde 2 ilkokulun özel eğitim alt sınıflarında 5 öğrencimiz eğitim görüyor. Ayrıca ilçe genelindeki 35 okulumuzda çeşitli düzeylerde özel gereksinimi olan 44’ü kız 58’i erkek olmak üzere toplam 102 öğrencimiz kaynaştırmalı sınıflarda okula devam ediyor. İlçedeki 2 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde de 277 öğrenci eğitimine devam ediyor’’ dedi.
denizli-acipayam-engelli-ziyaret-ic

Engellilerin, Acıpayam’da eğitim dışındaki diğer alanlarda da karşılaştıkları zorlukları gidermeye dönük çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kaymakam Uğur Kalkar, ”İlçemiz genelindeki çeşitli okullarda öğrenim gören engelli öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmeleri ve kendilerini diğer öğrencilerden farklı hissetmemeleri noktasında gerekli olan her şey en iyi şekilde yapılmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı