REKLAMI GEÇ

CHP’li Özcan, Ak Partili Başkandan oy istedi

CHP’li Özcan, Ak Partili Başkandan oy istedi

Yaklaşık bir yıl önce 2014 yerel seçimlerinde Denizli’nin Acıpayam Belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan İlhan Özcan, Denizlihaber.com’a verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu. Özcan, ilginç bir çıkış yaparak CHP’den seçilip Ak Parti’ye geçen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’dan neden oy istedi?

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2013 Çarşamba, 11:30

ŞENGÜL BOZ

Yerel seçim heyecanını ve siyasi hareketliliği en erken yaşayan ilçelerden biri Acıpayam. Denizli’de resmi olarak adaylığını açıklayan ilk isim de yine Acıpayam’dan çıktı. CHP’li İlhan Özcan, Acıpayam’la ilgili ideallerini gerçekleştirmek için yaklaşık bir yıl önce başlattığı seçim çalışmalarına devam ediyor.

CHP Acıpayam Belediye Başkan Adayı İlhan Özcan, adaylık sürecini ve neden belediye başkanlığına talip olduğunu , Acıpayam’ın acil çözüm bekleyen sorunlarını ve bu sorunların çözümüne yönelik projelerini Denizlihaber.com’a anlattı . Özcan röportajında, 2009 yılında emeğinin nasıl çalındığını ve kırgınlıklarını da Denizlihaber.com ile paylaştı. İşte Özcan’dan çarpıcı açıklamalar….

AK PARTİLİ ŞEVKAN’DAN OY İSTEDİ
“2009 yerel seçimlerinde Hulusi Şevkan’ın CHP’den belediye başkanı seçilebilmesi için çalıştık. Bunun için en çok çalışanlardan biri benim. Deyim yerindeyse atımla arabamla çalıştım. Hulusi bey seçildikten sonra AKP’ ye geçmeyi tercih etti. Bu onun tercihi ama biz onu destekleyen seçenler olarak, onun için çalışanlar olarak kızgınız. Niye derseniz bizim emeklerimizi heba etti. Bizim emeklerimiz var. Hulusi Şevkan, yeniden AKP’den aday gösterilse bile bana vefa borcu var ve ben oyunu istiyorum. Ben onun seçilmesi için çok emek saffettim. O benim emeğimi çaldı. ”
denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic-1

“TEKLİF İLÇE YÖNETİMİNDEN GELDİ”
“İlçe yönetiminin bana teklif getirmesi ve onların beni başkan adayı olarak göstermesi benim için yeterli değildi. CHP’li belediye başkanlarından tutunda belde örgütleri ve köy temsilcilerinin de onayını almam gerekiyordu. Çünkü Büyükşehir olunca beldelerde bu işin içine girecekti. Belde başkanları da oy birliği ile karar alıp imza altına aldılar. Köy temsilcileri ile bir araya gelip onlarında onayını aldım.”

“ÇATLAK SES ÇIKSIN İSTEMEDİM”
“ Partimizin Acıpayam’da Alaattin, Dedebağ veYassıhöyük üç belediye başkanları ile de bir araya geldim. Onların da onayını aldım. Çatlak ses olup olmadığı görmek istedim. Belediye meclis üyeleri tüm partinin yetkili organları oy birliği imle benim aday olmam konusunda uzlaştı. Benim yapacak bir şeyim kalmadı. Partim ve Acıpayamlılar beni bu göreve layık gördükleri için görevden kaçmamak için de kabul ettik. Ve Yola çıktık. Bir yıldan beri arkadaşlarımızla, belediye başkanları ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Çalışmalar devam ediyor.”
denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic-2

“ACIPAYAM’I 3 KERE TURLADIM”
“Acıpayam diğer ilçelerden farklı olarak köy ve belde sayısı çok fazla ve yüzölçümü bakımında da Denizli’nin en büyük ilçesiyiz. Yani bugün Çivril nüfus olarak fazla ama yüzölçümü olarak biz onlardan daha geniş sınırlara sahibiz. Tabi belde olarak 13 belde merkez ile birlikte 14 belde, 38 köy 52 yerleşim yerinde 58 bin 500 kişi yaşıyor. 58 bin 500 kişiden yaklaşık 46 bini oy kullanacak. Bizim 46 bin kişiye birebir ulaşmamız gerekiyor. Bunun içinde yaz sezonunu yoğun geçirdik. Bir cumartesi günü sabah saat 10.00’dan akşam saat 12’ye kadar 23 tane düğüne gittik. Bu bir rekordu. Acıpayam’ın bir tarafından girdik, diğer tarafından çıktık.”

“ACIPAYAM’I ÜÇ BÖLGEYE AYIRDIM”
“Acıpayam’ın tüm belde ve köylerini dolaşırken sorunlarının da farklı farklı olduğunu gördüm. Acıpayam’ın sorunlarına baktığımızda ben Acıpayam’ı üç bölgeye ayırmak ve sorunları buna göre tespit etmek istiyorum. 1.si Gireniz Deresi Bölgesi. Pınaryazı Akalan Çakır Kelekçi, ve Kelekçi’y e bağlı 18 köyü kapsayan bir bölge. Burasını batının doğusu da diyebiliriz. Devlet hizmetlerinden en az yaralanan bir bölge. Dağlık olan beldeler köyler.
2. Bölge ise Oğuz, Kırca, Alaattin, Yassıhöyük, Yeşilyuva, Karahöyük başlayan bir bölge burası. Ovalık olan bu bölgenin sorunları ise tamamen farklı.
3. Bölge ise ne ovalık ne de dağlık ikisinin arasında kalan bir bölge. Aligöz bölgesi. Yazır, Dodurgalar, Kumafşarı, Dereköy , Yumrutaş, Darıveren bölgesi.
Bu üç bölgenin sorunları birbirinden farklılık arz ediyor. Bende kendime göre bir çalışma metodu seçtim.”
denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic

“MAHRUMİYET BÖLGESİ”
“Gireniz Deresi Bölgesi’nde yer alan Sandalcık köyümüz var. Burası hiçbir devlet hizmetinin gitmediği bir yer. Köy muhtarının bir beyanatı var. Muhtar diyor ki; ’14 yıldan beri muhtarlık yapıyorum. Aldığım tek hizmet bir durak bir de çocuk oyun parkı’. Muhtarın bu beyanatı dikkate alınmalı. Ayrıca, sandalcık Köyü’nün okulu da içler acısı. 1,2 ve 3. Sınıf öğrencileri aynı sınıfta ve bir öğretmen tarafından ders alıyor. Düşünebiliyor musunuz?. Hangi çağda yaşıyoruz. Bir öğretmen ve üç sıınf bir arada. Bu çocuklar nasıl yetişir. Üniversiteyi nasıl kazanır. Bu çocukların geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Sandalcık köyü yalnızca bir örnek. Bunun gibi hizmet alamayan çok belde ve köylerimiz var.”

“KARAHÖYÜK’TE İNEKLER ÖLÜYOR”
“Diğer taraftan ova köyleri de Karahöyük merkezli olarak düşünecek olursak, o bölgelerin de kendine göre sulama sorunları var. Toplulaştırma sorunu var. 73 yılından beri Karahöyüğün elektrik tesisatı yenilenmemiş. Voltaj düşüklüğüne deniyle elektrikli eşyaları yanan aileleri dinlemek gerekir. Ayrıca çöpler toplanmadığı için, inekler sokaklarda uçuşan naylonları yedikleri için ölüyor. Ciddi anlamda çevre kirliliği sorunu yaşanıyor.”
denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic-4

“20 BİN KİŞİNİN KANALİZOSYAN ATIĞI DALAMAN’A AKIYOR”
“Acıpayam merkezine baktığımız zaman biz 15 bin nüfusa hitap eden ve öğrencilerle birlikte 20 bin günlük nüfusu olan bir yerde Acıpayam’ın kanalizasyonu olduğu gibi dalaman çayına akıyor. Arıtma tesisi yok. Acıpayam’ın sanayi bölgesindeki kanalizasyonu da açıktan akıyor. Olduğu gibi Dalaman çayına karışıyor. Bu tamamen bir çevre felaketi.”

“AKALAN KADAR OLAMADIK”
“Yani biz bir Akalan kadar olamadık. Akalan belediye başkanı bugün kendi olanaklarıyla boru döşeyip 3 bin dönümlük Akalan ovasını suluyor. Akalan sulu tarıma geçerek, Bölgenin demeyeceğim Türkiye’nin en güzel kavununu yetiştiriyor. Aynı zamanda Akalan gibi bir belde belediye başkanı arıtma tesisini yapmış olmasına rağmen koskoca Acıpayam’ın kanalizasyonunun Dalaman Çayına akıyor olması büyük bir ayıptır. Acıpayam bu ayıptan kurtulmak zorunda.”

“SORUNLARI TESPİT EDİYORUZ”
“Mimar Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Adayı Arif Balkanay ‘ın ‘Üç sorun nedir?’ anketinden yola çıkarak bizde 5 sorun nedir anketi başlattık. Belde ve köylerin sorunlarının tespit edilmesi konusunda başlattığımız bir çalışma. Bessorun@ilhanozcan.com.tr diye bir site açtık. Vatandaşlardan sitemize yoğun bir şekilde sorunlar geliyor. Bizde bu sorunları değerlendirip çözüm yolları konusunda çalışma yürüteceğiz. Bu çalışmalarla da sorunlarının çözümleri konusunda onlara ışık olacağız.”

“ÜSTÜNÜ PARLATMIŞIZ ALTI HİZMET BEKLİYOR”
“Acıpayam dışarıdan bakıldığında Denizli’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gözüküyor. Ama, biz hep üst yapıya önem vermişiz. Üstünü parlatmışız ama altı hizmet bekleyen ve bizim çevreye bilhassa korunmamız gereken yerlerden biri Acıpayam’dır. Baktığımız zaman çocuklara bırakabileceğiz en büyük miras çevre. Biz belediye olarak çevreyi kirletiyorsak belediye olarak bunun kirlenmesine ön ayak oluyorsak, Acıpayam kanalizasyonu Dalaman Çayı’na akıtıyorsak ve Kelekçi başta olmak üzere Gireniz bölgesindeki 18 köy, Dalaman Çayı’ndan tarla suluyor sulu tarım yapıyorsa bunun sorumlusu Acıpayam’dır. Acıpayam’da bugün kanser vakalarında artış var. Bunun temel kaynağı biziz ve Acıpayam’ın ayıbı.
Ben bu ayıbı önce ortadan kaldırma çalışmalar yapmayı kendime görev bildiğimiz için belediye başkanlığına aday oldum.”

“ACIPAYAM İLE İLGİLİ İDEALLERİM VAR”
“1979 Kasım’da öğretmeliğe başladım ve 86 yılında ticarete atıldım. 57 yaşındayım bunun 7 yılını çıkarsak 50 yıldan beri Acıpayam da yaşıyorum. Ve dolayısıyla Acıpayam’ın sorunlarını yabancı kalmadım. Acıpayam’da Sosyal işlerden geri kalmadım. Acıpayam Ticaret Odası başkanlığı sırasında Acıpayam nasıl kalkınır adı altında sempozyum düzenledim. Acıpayam’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek için Pamukkale Üniversitesi ile ilgili bilimsel çalışma yaptık. Bilimsel çalışmalar ışığında Acıpayam Kaymakamlığı çitçilere 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli inek desteği vererek hayvancılığın gelişmesinde ilk adımı atmış olduk. Eğer bugün Acıpayam’ı hayvancılığın ve süt üretiminin merkezi olarak gösteriyor isek bu benim Ticaret Odası başkanlığı dönemimde yaptığım çalışmaların sonucunudur. Ayrıca Çiftçileri örgütledik. Tarımsal Kalkınma ve Tarımsal kooperatifleri, Süt toplama ve pazarlama Kooperatif gibi çok sayıda kooperatifleşmeyi Acıpayam’da gerçekleştirdik. Bugün örgütlenen çiftçi, sütlerini daha iyi pazarlıyor ve paralarını zamanında alıyor.

denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic-5

Daha sonra İl Genel Meclis üyeliği dönemim başladı. Belediye mücavir alanı dışındaki köylere hizmet verebilme anlamında benim için önemli bir dönemdi. 7 yıl süren İl Genel Meclisi üyeliği dönemimde bütün köylerin sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm yolları bulunması konusunda da Denizli’de mücadele verdim.
Artık köyler ve beldeler bana yabancı değil. Acıpayam’da 30 yıldan beri esnaflık yapıyorum bütün insanların tanıdığı, dertlerini paylaştıkları biri oldum. Bize görev verirlerse belediye başkanlığı yapmak istiyorum.”

“ACIPAYAM GURURLA YAŞADIĞIM YER”
“Doyduğum, doyduğum ve gururla yaşadığım bir yer . Artık, doğduğum, doyduğum ve gururla yaşadığım yere hizmet etmek istiyorum.
Acıpayam’a 35 yılık emeğim var. hiçbir şeyle ilgilenmez bir kenarda oturabilirdim. Durumum iyi ben karışmayıyım diyebilirdi ama, bir sürü cezalar çektim, aileme bedel ödettirmeme rağmen Acıpayam halkının mutluluğu için mücadele verdim. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Gerçekten siyasetle uğraştığımız için ailemin başına gelmeyen kalmadı ama Allahın izniyle her seferinde yüzümüzün akıyla çıktık. Ben istikbalimizi garanti altına almak için siyaset yapmadım. Siyaset yapmak tamamen ideallerimizi gerçekleştirmek için siyaset yaptım.
İdeallerimiz gerçekleştirmek için belediye başkan adayıyım. Benim ideallerim var Acıpayam için.”

“KEFEN PARASI DERT OLMAYACAK”
“Acıpayam’da yaşlısı, genci, öğrencisi herkes mutlu yaşaması için idelerim var. Bunlardan bir tanesi Yaşlılarımız için. Yaşlılarımız evlerinde yemek yapmayacak. Onlara günlük yemek dağıtacağız. Ayrıca evlerini 15 günde veya ayda bir temizleteceğiz. Bu sosyal belediyeciliğin getirdiği sorumluluklardan biridir.
Ve Acıpayam’da köyler de dahil hiç kimse kefen parasını dert etmeyecek. Cenazemi nasıl kaldırırım diye bir endişeleri olmayacak. Tüm defin hizmetleri belediye tarafından ücretsiz verilecek.
Tabii ki öğrencilerimize yönelik karşılıksız burslarımız olacak. Acıpayam için eğitim çok önemli. Üniversiteye kazanan bir öğrencimiz maddi imkânsızlıklar nedeniyle öğrenimini yarıda bırakmayacak. Acıpayam Türkiye’ye çok sayıda önemli şahsiyet kazandıran bir ilçedir.”

“PROJE EKİBİ OLUŞTURDUM”
“Acıpayam’ın sorunların tespiti ve çözüm projelerine yönelik çalışmaları yürütecek bir ekip oluşturdum. Kendime göre danışmanlarım var. Sosyal ve teknik projelendirme olmak üzere iki ayrı proje ekibim, CHP’nin sosyal politikaları kapsamında Acıpayam’da nasıl çalışma yapılabileceğini ve uygulanabilir projeleri araştırıyorlar. İşsizlikten tutundan alt yapı sorununun çözümüne kadar tüm çalışmaları yürüten ikinci bir proje ekibim de çalışmalarına devam ediyor. İleri günlerde projelerimizi hazırlayıp Acıpayam halkının onayına sunacağız. Tüm Acıpayam’ı kucaklayan 7 den 77’ye kucaklayan projelerle yakında Acıpayam halkı ile buluşacağız.”

“EN GÜZEL ÖRNEK ACIPAYAM’DIR”
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çivril gezisinde sarf ettiği sözleri duydum. Başbakanın ‘Büyükşehir ile ilçe belediyelerin ters düşmeyin’ mesajına en güzel örnek Acıpayam’dır.
2009 seçimlerinde Hulusi Şevkan’ı seçmek için gecemizi gündümüze kattık. Ve çok ta açık ara ile CHP’den belediye başkanı seçilmesini sağladık. Ama Hulusi Şevkan, AKP’ye geçmeyi tercih etti. Geçti de ne oldu. AKP’den hizmet mi alabildi? Ödenmeyen şişen bir sürü fatura var. Acıpayam Belediyesi’ni Acıpayam esnafı biliyor. Parasını alamayan esnaf artık belediyeye iş yapmak istemiyor. Hulusi Şevkan’dan önceki belediye başkanı da AKP’li idi. Ancak Acıpayam Belediyesi başta olmak üzere 2009 seçimlerinde CHP olarak biz 4 belediye aldık. MHP iki belediye yalnızca tabelası kalan DP bile Acıpayam’dan 2 belediye aldı. Ben şunu biliyorum. Acıpayam halkı yerel seçimlerde siyasi iktidara değil adama oy veren halk. Onun için kim bu işin altından kalkabilecek ve becerebilecek ise siyasi partisi ne olursa olsun o kişiyi tercih eden bir halk var kaşımızda. Ben şunu söylüyorum. Bizim Ankara’ya ihtiyacımız yok. Bizim kendi kaynaklarımız , kendi gücümüz ,Acıpayam’ın zenginliği bize yeter. Yeter ki biz bu kaynakları yerinde kullanalım çarçur etmeyelim.”

“ACIPAYAM BELDE BELEDİYELERİ KADAR OLAMADI”
“Hulusi bey iyi bir insandır. AKP’ye geçmiş olmasına rağmen Acıpayam’a ettiği köy muhtarları da yapıyor. Muhtarlar da yollarına taş döşüyor. Bu belediyecilik değil. Önceki belediye başkanı Sefer Bey’in yaptığı taş fabrikasında üretilen taşları yollara döşemek marifet değil. Marifet İstihdam üretmektir. Acıpayam halkının mutluluğunu düşünmektir. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmaktır. Acıpayam’da kesilen araçların haddi var hesabı yok. Acıpayam bundan sonra öz kaynakları ile kendi kendine idare edebilecek harcamaları düzgün hizmet üretebilecek konumda. Ben proje hazırladıktan sonra devlet o projeyi desteklemek zorunda. Buna en güzel örnek bugün Akalan Dedebağ, Alaattin belde belediyeleridir.
denizli-chp-acipayam-belediye-baskan-adayi-ozcan-sevkan-dan-oy-istedi-ic-3

CHP’li belediye başkanı olmalarına rağmen devletten 8 hibe kaynak aldılar. İçme suyu hatlarını yeniliyorlar. Bugün Yassıhöyük belediyesi işsizlik sorununu çözmüş Türkiye’de tek örnek belediyedir. Acıpayam’ın ufkunu açacak, Acıpayam’ı Denizli’nin parlayan yıldızı yapacak bir projeyi Yassıhöyük belediyesi imza attı. Bin dönümlük araziyi PAÜ tahsis ederek öğrencilerin kampüs ve yeni yapılacak üniversite binasının önünü açmış oldu. Acıpayam’ı Denizli’nin parlayan yıldızı olabilecek projeyi gerçekleştiren belediyede CHP’li belediyedir. AKP’li belediyelerin başarısını biz burada göremiyoruz. İktidar partisinden olmak başarılı olacağın anlamına gelmez. Bugün ben AKP’ li belediye başkanların bir proje ürettiğini duymadım. Projeye hayata geçirebilecek. Belediye iş merkezi yapıyoruz. Onu da İller Bankası benim paramla yapılıyor diye kocaman levha asmış. Acıpayam belediyesinin katkısı yok diyor. Bu konuda tamamen insanların kendi becerilerine ve yönetim anlayışına kalmış.”

“EKONOMİYİ BİLMEZSENİZ ACIPAYAM’I YÖNETEMEZSİNİZ”
“Bugün Acıpayam da Çamlık Mesireliği için 900 bin lira harcandı. Önceliğimiz kanalizasyon ve arıtma tesisi olmalıydı. Acıpayam halkı Çamlığa yine gidiyordu. Çok da güzel olmasa da çamların altında oturup oksijeni soluya biliyordu. Ama arıtma tesisinin olmaması her geçen gün Acıpayam’ı kirletiyor. Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atıyor. Bu bağlamda da iyi insan olabilirsiniz ama iyi yönetici olamazsınız. İnsanları kırmazsınız herkese gülücük dağıtırsınız ama insanları söz geçiremez çalıştıramazsanız, ekonomiyi bilmezseniz, Acıpayam’ı yönetemezsiniz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı