REKLAMI GEÇ

Yeşiyyuva’da ayakkabıcılık yeniden canlanacak mı?

Yeşiyyuva’da ayakkabıcılık yeniden canlanacak mı?

Osmanlı ordusunun ayakkabı ihtiyacını karşılayan Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Yeşilyuva Kasabası, ayakkabıcılıkta eski şaşalı günlere geri dönmenin hayalini kuruyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2013 Pazartesi, 15:40

Teknolojiye yenik düşen Yeşilyuva ayakkabıları, eski şaşalı günlerine geri dönmenin yollarını arıyor. Osmanlı ordusunun ayakkabı ihtiyacını karşılayan ve bir dönem ayakkabıcılıkta bölgenin merkezi konumunda olan Acıpayam’ın Yeşilyuva Kasabası, İpard fonları ile yeniden canlanacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tanıtım faaliyetlerini Acıpayam’ın Yeşilyuva Kasabasında gerçekleştirdi. Ayakkabıcılar sitesinde gerçekleştirilen toplantıda ayakkabıcılara seslenen TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, AB’nin aday ülkeler için ayırdığı fonlardan bahsederek, bu fonların Denizlili için önemli olduğunu vurguladı.

Dağdeviren,IPARD programı ile dağıtılması planlanan paranın kredi değil % 65’lere varan karşılıksız bir hibe olduğunu belirttiği konuşmasında, Yeşilyuva için özellikle ayakkabıcılardan proje beklediklerini ifade etti.

Üretilen ayakkabıların daha çok yurtiçi piyasasına satıldığını ama bunun yanında bazı Avrupa ülkelerine de ihraç edildiğini belirten TKDK Denizli İl Koordinatörü Dağdeviren, “Yeşilyuva’yı, dünyanın ayakkabı merkezi haline getirmek ve imal edilen ayakkabıları dünya pazarına taşımanın yolunun en son teknolojinin kullanılması ile mümkündür. TKDK’nın bunun için var” dedi.
Proje başvurularının TKDK İl Koordinatörlüğüne 15.02.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren kabul edilmeye başlanacağını ve aynı gün saat 21.00’de tamamlanacağını açıklayan Dağdeviren, “Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Bu çağrıdan muhtemelen iki ay sonra yani Mayıs ayında Kurum 10. çağrıya çıkacak. Ama bizim dileğimiz Yeşilyuvalı müteşebbislerin ellerini çabuk tutmaları ve 9. çağrıya projelerini yetiştirmelidir. Diğer bir deyişle su akarken testimizi dolduralım çünkü 9. çağrıda kasada sahiplerini bekleyen 236 milyon Avro var. Bu para herkese yeter” diye konuştu.
Sunumun ardından söz alan sektörün öncü isimlerinden Ali SARIKAYA çağrılarına ivedilikle karşılık veren ve bu sunumu gerçekleştiren TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü ‘ ne teşekkür ettikten sonra şöyle devam etti : “Bu destekler üretim faaliyetlerimizi modernize etmemiz ve katma değeri yüksek ürünler üretmemiz için bulunmaz bir nimet. Bu zanaatı gelecek kuşaklara taşıyabilmemiz için çağın şartlarına ayak uydurmalıyız. Ancak bu sayede hem iç piyasada hem de dış piyasada rekabet edebilir hale gelebiliriz. Proje yapmaktan korkmayalım. Proje yapmak isteyen meslektaşlarıma ve hemşerilerime her türlü desteği vermeye hazırım .’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı katılımcıların sorduğu soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı