REKLAMI GEÇ

Dev kangallar Denizli’de yetiştiriliyor

Dev kangallar Denizli’de yetiştiriliyor

Acıpayam’ın Akalan ve Yumrutaş Mahallelerinde yetiştirilen dev kangal köpekleri, görenleri hem şaşırtıyor, hem de ürkütüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2015 Cumartesi, 11:23

Kangal köpeklerinin vatanı Sivas olarak bilinir. Hatta bu köpeklerin yetiştirildiği ilçenin adını taşırlar. Oldukça güçlü ve iri olan bu hayvanlar, iyi bakıldıklarında insanın tüylerini ürperten devasa büyüklüklere ulaşabiliyorlar.

Tyson ve ve Kapar da bunun en somut örnekleri… Acıpayam’ın Akalan Mahallesi’nde Mesut Yumrukaya’nın yetiştirdiği Tyson 10 yaşında… Tıpkı adaşı olan Amerikalı ünlü boksör Mike Tyson gibi heybetli ve ürkütücü. Tyson damızlık olarak besleniyor. Taşıdığı saf kangal genleri bu sayede korunuyor.

ic

Kapar ise henüz 3 yaşında. Acıpayam’ın Yumrutaş Mahallesi’nde Nazmi Kanber’in yetiştirdiği Kapar, yaş aldıkça cüssesi daha da büyüyecek.

Yorumlar

yılmaz   -  Bağlantı 29 Temmuz 2015, 20:19

insanların cehaleti yuzunden yakında kangal,malaklı ve yörük köpeği kalmayacak,heryer kırma dolacak.

yukarıseyitli ibo. de.   -  Bağlantı 2 Mayıs 2015, 18:07

kangallardan benim köyüm ÇAL YUKARISEYİTTEDE çoban kayışların kangal diye namı var aynen bunlar gibi daha büyük çökelezin aslanları adı köpek güzelik yarışmasına katılmışlardı ÇAL Merkezde yetiştiriyor çallı efe çınarda tanıtım yapmıştı Geçen yazın

Volkan   -  Bağlantı 2 Mayıs 2015, 15:36

Maaşallah çok güzel köpekler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı